28 Ekim 2011 Cuma

0

SOSLU PATLICAN YEMEĞİ




MALZEMELER
1 kg patlıcan
4 adet sivri biber
2 kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 domates
1 kesme şeker
Yağ
Tuz, Pul biber

YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayıp alacalı kesip yuvarlak yuvarlak doğrayın.Tuzlu suda yarım saat bekletin.Yıkayın ve kurulayın.Patlıcanları yağda hafifçe kızartın.
Ayrı bir tencerede sosunu hazırlamaya başlayın.Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavurun ,sarımsağı ve küçük küçük doğradığınız biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin.Domatesleri rendeleyin tencereye ekleyin,tuz ,pul biber,şeker,1,5-2 bardak su ilave edin.Orta ateşte pişirin.
Yemeği pişireceğiniz tencerenin altına veya fırın kabının altına hazırladığınız sostan bir kepçe yayın.Üzerine 2 sıra kızarttığınız patlıcanları dizin.Daha sonra 1 kepçe sosu dökün.Sonra patlıcanları dizin.Kalan sosu üzerine yayın.Orta ateşte 20-30 dakika pişirin.Fırında pişirirseniz üzerini bir folyo ile kapatın.Ilık yada soğuk servis edin.
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top