25 Ekim 2011 Salı

0

TİRAMİSU





MALZEMELER
1 hazır kakaolu yada sade pandispanya(BEN SADE KULLANDIM) 1 çay fincanı sıcak su, 2 çorba kaşığı nescafe, 2 çorba kaşığı tozşeker, 2 tatlı kaşığı kakao, türk kahvesi tadını sevenler ilave olarak 1 tatlı kaşığı türk kahvesi koyabilir.

Krema için : 4 su  bardağı süt, 1 yumurta, 1 paket (200 gr) labne peyniri, 3 kahve fincanı un, 3 kahve fincanı toz şeker

YAPILIŞI
Öncelikle kremasını hazırlıyoruz. krema malzemelerini labne peynir hariç bir tencereye koyup mikser yardımıyla biraz çırptıktan sonra ocağa koyup üzeri göz göz olup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırırark pişiriyoruz. soğumaya bırakıyoruz.

Bu arada 1 çay fincanı sıcak suya 2 çorba kaşığı şeker ,2 çorba kaşığı nescafe ilave edip kekimizin iç kısımlarını ıslatıyoruz.

Krema soğuyunca labne peynirin hepsini kremamıza boşaltım mikserle biraz daha çırpıyoruz. ve kekimizin iç kısmına sürüyoruz .kekin diğer yarısında koyduktan sonra üzerinide kremayla kaplıyoruz.

Üzerine süzgeç yardımıyla 2 tatlı kaşığı kakao serpiyoruz.türk kahvesi sevenler bir tatlı kaşığıda kahve ilave edebilir 4-5 saat dolapta beklettikten sonra
ikrama hazırdır.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top