25 Ekim 2011 Salı

0

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


MALZEMELER
1 kilo Barbunya
1 adet büyük soğan
1 Adet büyük patates
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 adet domates
2-3 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz
Sıvıyağ

YAPILIŞI
 Barbunyalar ayıklanır ve bol suda haşlanır.boyalı suyu süzülür.Temiz bir tencereye yağ, doğranmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır,doğranmış patatesler ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates konur Şeker ve tuz ilave edilir,haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. 
Üzerini maydanozla süsleyin dilerseniz. 


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top