18 Kasım 2011 Cuma

0

ağlayan pasta

ağlayan pasta
Adı ağlayan ama yüzü güldüren  pasta:) yine Türkiye tatilinde çay, kahve keyfinin yanına yaptığım enfes bir pasta.. Yapımı da kolay çok oyalayan zorlayan yanı yok. Ve tadına bakan herkezin çok beğendiği yanii garantili tariflerden biri.. 
Bu aralar oğlumun kızımın peşinden de çok koşturuyorum. Her anne gibi onların gelecekte başarılı bireyler olmasını isteyip temellerini atmaya çalışıyorum. Örneğin Arda bu hafta judoya başladı. Eşimle beraber seyrederken çok duygulandık ve büyüdüğünü gördük. İlk hareketler  oyunlarla başladı. Bir grup kaplumbağa oldu bir grup onları çevirdi. Ve bu oyunla start dediler..  Arda'nın şansına  tombili çocuk düştü üzerinden çocuğu bir türlü atamıyor minderin üzerinden sesleniyor "anneee ama bu çocuk çok ağır" hem güldüm hem üzüldüm. İşte hayatta böyle aşkitom ağırlıklar üzerimize binecek öğrendiklerinle, yaşadıklarınla hepsini alt etmeyi bileceksin...
ağlayan pasta

malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 türk kahve fincanı süt
4 ym kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Islatmak İçin

2 su bardağı soğuk süt

üzeri için
2 poşet krem şanti
çikolata sos

hazırlanışı
Yumurtaları şeker, vanilya ile krema olana kadar çırpın. Unu kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalara sütü ekleyin çırpın. Unlu karışımı ekleyin üzeri göz göz olana kadar çırpın. (Kalıp olarak dikdörtgen kalıbı kullanın bu tarz dilimli pastalarda ideal kalıp şeklidir) Kalıbı yağlayın pandispanyayı dökün her tarafına eşit yayın ısıtılmış 180C fırında pişirin. Fırından çıkarın 1-2 dakika bekleyin ilk harı geçince sütü her tarafına gezdirerek ıslatın. Pandispanyayı soğumaya bırakın mutlaka soğumuş olmalı yoksa şanti üzerinde erir. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. kekin üzerine sürün. Çikolata sosu tarifine göre hazırlayın karıştırarak soğutun şantinin üzerine gezdirin. Buzdolabında 2-3 saat dinledirip dilimleyerek servis yapın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top