24 Kasım 2011 Perşembe

0

mürdüm erikli tart

mürdüm erikli tart
Burada bu tartlar o kadar yaygın ki hem evde hem dışarıda çok tüketiyor İsviçre'liler. Bende sevdim:) özellikle ananaslı tart kahvenin yanına istediğim yegane tatlıdır:) İsviçre'li tanıdığın evinde yemiştim bir dilimcik tadı damağımda kaldı eve geldim hemen yaptım çocuklarda yer diye düşündüm. Her zamanki gibi hayal kırıklığına uğradım, benimkiler yemedi. Olsun koca tart bana kaldı:)
yasamla dans arkadaşımız çay etkinliği yapıp beni de davet etmiş bende tartımla katılıyorum..
hamuru için
1 tane yumurta
100 gr tereyağ
1 çimdik tuz
1 çay bardağı şeker
aldığı kadar un

Tüm malzemeyi karıştırarak çok sert olmayan hamur yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

üzeri için
mürdüm eriği  (500-750gr. kadardı)
200 ml krema
1 yumurta
1/2 çay bardağı şeker
Erik hariç hepsini karıştırıp çırpın.

Tart hamurunu zemini unlayarak açın. Ortalama 32cm.lik tart kalıbına yayın (borcaın yuvarlak tepsiside olabilir biraz büyükcene bir tart olur:) her yerini çatalla delin. Kenarlarından taşan hamurları keserek alın. İçine çekirdekleri çıkarılmış ikiye bölünmüş erikleri yerleştirin. Hazırladığınız kremayı üzerine gezdirin. 200C fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine jelatin hazırlayabilir yada benim yaptığım gibi reçeli hafif sulandırarak glazür yapmış olursunuz..

Artan hamurları tekrar açarak kurabiye kalıplarıyla kesip fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin, 180C fırında pişirin. Nefis kurabiyeleriniz hazır. Benim ufaklıklar tartı yemedi ama bu kurabiyeleri silip süpürdüler:) Unutmadan üzerinde görünenler toz şekerdir. Biraz karemelize olması için..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top