30 Kasım 2011 Çarşamba

0

taratorlu deniz börülce salatası

Yazdan kalma tariflerimden bir tane daha kaç mevsim tezgahlarda satılıyor bilmiyorum, belki hala vardır. Hani hep bilinen haşlıyorsun, sirke, sarımsak, yağ servise hazır. Farklı nasıl olur, taratorlu mu denesem acep derken yapmaya koyulmuşum bile.. Hiç bir zorluğu olmayan bu değerli sebzeyi, davet sofralarına çıkaracak kadar özel kıldı üzerindeki tarator sosu..

Bir bağ deniz börülcesinin çamurlu köklerini kesin kökten çok budak budak ayırmadan çok iyi yıkayın ve bütün halde kaynar suda haşlayın. Kökden tutup çektiğinizde kolayca sıyrılıyorsa kılçığından, haşlanmış demektir.

Temizlenmiş börülceleri Salataya döktüğünüz kadar sirke,zeytinyağ ve tuzla tatlandırarak karıştırın servis tabağına alın.

taratoru için
2 dilim bayat ekmeğin iç kısmını ıslatın sıkın rondoya alın çalıştırın biraz ufalansın. Üzerine 1 su bardağı ceviz dökün, 3 diş sarımsak, yarım  çaybardağı sirke, 1 çay bardağı zeytinyağ, tuz ekleyip rondoyu çalıştırın. Çok koyu kıvamlı olursa az su ekleyerek tekrar çalıştırın. Servis tabağındaki deniz börülcesinin üzerine yayın.
buda klasik hali
haşladıktan sonra sirke, ezilmiş  sarımsak, zeytinyağ, tuz sosu çırpıp üzerine döküp karıştırdım biraz iri dövülmüş cevizle servis yaptım.. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top