28 Aralık 2011 Çarşamba

0

ISPANAKLI KEK



MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5-3  su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı rondodan çekilmiş çiğ ıspanak

YAPILIŞI
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Daha sonra yağ ,süt,kabartma tozu,vanilya ve un katılıp karıştırılır.Rondodan çektiğiniz çiğ kuru ıspanakları da ekleyip hafifçe karıştırın.Yağlanmış kek kalıbınıza dökün.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top