31 Mart 2011 Perşembe

0

Tavuklu Gül Böreği

Tavuklu Gül Böreği
Malzemeler;3 adet yufka1 adet haşlanmış göğüs
2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı un2 su bardağı tavuk suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı;Tavuk göğsünü didikleyin tuz ve karabiberle karıştırarak harmanlayın ve içi hazırlayın.Un ve tereyağını çelik bir tencerede tel çırpıcıyla kokusu çıkana dek kavurun. Tavuk suyunu ekleyerek kısık ateşte akışkan bir beşamel
0

Kot ceket nasıl giyilir?


I$te bu goruntuyu seviyorum! Sade, hafif ve rahat. {-Kourtney Kardashian}
0

Blogspot Üzerinden Alan Adına Yönlendirip Blogu Açılmayanlara Çözüm Önerisi

       Yine saçma sapan bir engelleme ve yine çözüm arayışları içinde maymuna dönen bloggerlar. Bir haftayı geçkin bir süredir alan adı alıp, blogspotu alan adına yönlendiren bloggerların blogları açılmıyor farkındaysanız.



       Aynı sorunu geçtiğimiz aylarda da yaşamıştık. Birçoğumuz domain kontrol panelinden dns ayarlarıyla oynayıp com uzantılı bloglarını görünür hale getirmişti. O zaman da kardeşimin kendince çözümüyle benim blogum görünür hale gelmişti. Şimdi tüm com uzantılı bloglar yine açılmıyor. Biz yine aynı yöntemi uygulayarak görünür ve akışı izlenir hale getirebildik. Çözüm kalıcı değil belki ama bu süre zarfında blogunu canlı tutmak isteyenler için kolay ve uygulanabilir cinsten.

       Adım adım, resimli vs... anlatma şansım yok. Domain servis kumanda panelini ben göremiyorum ama kardeşim tarafından yapılan işlemi anlatayım. Siz yapın ya da yaptırın. Nasıl ki, blogspot kumanda panelinden blogspotu alan adlarımıza yönlendiriyorsak, tam tersini domain servis kumanda panelinden alan adımızı blogspot adresimize yönlendiriyoruz. Mesesa, siz görünürde sesiber.com'u tıklıyorusnuz  fakat adres çubuğunuzda sesiber.blogspot.com görünüyor ve sonuçta blogunuz açılıyor, rss adresleriniz değişmeden akışınız takip ediliyor.



Güncelleme : Bununla birlikte yapmanız gerekenler arasında dns ve ipleri de değiştirmek gerekiyor. Aşağıdaki linkteki yönergeleri uygulayabilirsiniz.



http://serdarsabri.wordpress.com/2010/12/
0

2011 İlkbahar Yaz Ayakkabı Modelleri


Bir kadinin asla yeterince ayakkabisi yoktur. Oyleyse..Enjoy!

- net-a-porter
0

Weirdos


Bu ikili sizce de cok eglenceli degil mi? Insanin onlari surekli ba$tan a$agiya suzesi, baktikca bakasi geliyor. Bunlarin giysi, aksesuar ve kozmetik dolaplari kimbilir nasildir? Gir icine saatlerce, hatta gunlerce e$elen dur! :)
0

Blake Lively Gossip Girl Dizi Setinde {Ve Enfes Pareo Modeli}


O nasil guzel bir pareo'dur oyle! Istiyorum!
0

Bol Paça Pantolon Modası


Bol paca pantolon modasi devam ederken arada bir de olsa boyle naho$ goruntulerle kar$ila$iyoruz. Vanessa Hudgens du$tu du$ecek ! Yok mu senin terzin $oyle o paca boyunu ayarlayacak?

30 Mart 2011 Çarşamba

0

Olivia Palermo Saç Rengi & Makyajı



Olivia Palermo'nun baygin bakislarina, makyaj tarzina ve sac rengine hayranim. Ve genel olarak kiyafet secimlerini ba$arili bulurum. Ancak yukaridaki goruntu karma$asi bende hayal kirikligi yaratti. Etek, bluz, canta, ayakkabi... hepsi ayri telden caliyor. Siz ne dersiniz?
0

Limango’dan 100 TL ve üzeri alışveriş yapan tüm üyelere alışveriş çantası hediye!


Dünyaca ünlü markaların buluşma noktası limango, üyeleri için ayrıcalıklı sürprizler yaratmaya devam ediyor. limango’dan 100 TL ve üzeri alışveriş yapan tüm üyelere alışveriş çantası hediye ediliyor. “Private shopping” tutkusunu yansıtan tasarımı ve ilgi çekici deseniyle alışverişlerinize renk katacak bu çantayı kaçırmayın!
0

Hürrem Sultan Saç Rengi ♧ Hürrem bakırı - Nevacolor 8.44 Tarçın Bakır



Hürrem bakırı saç renginin satışı iki ayda patladı

2010-2011 kış sezonunda kahverengi tonları tercih eden Türk kadınları saç renklerini son iki ayda hızla kızıl tonuna dönüştürmeye başladı.

NEVACOLOR Hürrem Bakırı’nın satışları iki ayda yüzde 60 arttı.

Son dönemlerin en çok izlenen ve konuşulan dizisi “Muhteşem Yüzyıl”ın ön plana çıkan karakteri Hürrem Sultan’ın saç rengi Türk kadınları arasında yeni bir saç tonunun da ismi oldu: “Hürrem Bakırı”.

Türkiye’nin ilk ve en büyük saç boyası üreticisi NEVACOLOR Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Okay,  kış sezonunda saç boyasında ağırlık kazanan kahverengi tonlarının, son iki ayda bakır tonuyla yer değiştirmeye başladığını söyledi. NEVACOLOR olarak bu ilhamla yarattıkları 8.44 Tarçın Bakır renginin satışının son iki ayda yüzde 60 arttığını belirten Okay, hem tüketicinin hem de kuaförlerin bu renklere çok yoğun talebi olduğunu belirtti.

Renklerin saçlarla mükemmel uyumunu oluşturan marka NEVACOLOR kadın trendlerindeki gelişmelerden aldığı ilhamla yarattığı8.44 Tarçın Bakırı rengi 6 liralık fiyatı ile de tüketicilerin ve kuaförlerin yoğun tercih ettikleri markaların ilk sıralarında geliyor.

-basin bulteni
0

Keçe Yapraklı Keten Runner

Daha önce de birçok çalışmamda zemin olarak kullandığım, kumaş olarak çok sevdiğim duck keten üzerine keçe yapraklar ve dalları tamamen doğaçlama aplike çalıştım.
Kayınvalidemin mutfak masası için yaptım. Çok beğendi ve salon masası için de istedi. Elimdeki işlerim bitince ya da bitmeden aralarda, sanırım sadece runner çalışacağım. Çünkü iki ayrı kişiye runner siparişim ve yaz gelmeden kendi evime yapmak istediklerim de var.
0

MARTHA STEWART WEDDINGS ARTIK TÜRKİYE’DE!



Amerika’nın En Çok Okunan Gelin Dergisi Martha Stewart Weddings Nisan 2011 itibariyle Türkiye’de!

Martha Stewart Living Omnimedia (MSLO) ve Mutlu Dergi Grubu A.Ş. (MDG) nisan ayı itibariyle Türkiye’de Martha Stewart Weddings dergisini lisanslı olarak yayınlayacaklarını açıkladılar. Nisan’da yayın hayatına başlayacak olan Martha Stewart Weddings, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez okurları ile buluşacak.

0

Şimdi bunlar moda: Meyveler!

Modanın yapamayacağı şey yok, bizlerin üstüne giydirmeyecegi şey de yok! :) Bugüne kadar üstünüzde meyve desenleriyle dolaşmak hiç aklınıza geldi mi? işte bu nasıl olur bu sene bir çok defilede açık açık gördük.
Bu trendi takip edip bir çok marka ayakkabı, kolye, yüzük, küpe, toka aklınıza ne gelirse üzerine muz,çilek,kivi sevilen her hangi bir meyveyi yerleştirip bu trende bizleri sürüklemeye başladılar.. Şimdi her markanın üzerinde meyve deseni olan bir ürünü var. işte bu trendin örnekleri..

0

AVON'dan Anew Dudakların Görünümünü Düzgünleştirici Ruj



Katalogtaki bilgilendirme açıklaması: Dudakların genç gürünümünü korumak ve yaşlanma etkileri ile mücadele etmek için özel olarak formüle edilen ruj, ipeksi yumuşak tonları ile ön plana çıkmaktadır. İnce çizgi ve kırışıklıkların görünümünü düzgünleştirmek için mücadele eden ruj, aynı zamanda dudaklarda hacimli bir gürünüm yaratır.15 faktörlük günüş koruması içerir.

Rujun rengi gerçekten çok güzel, kolay bir sürümü var hem yumuşacık hemde dudakların nemlenmesini sağlıyor, güneşe karşı koruması da güzel... Ama kalıcığı bakımından yetersiz. Bir fincan çay içtiniz diyelim bütün ruj fincana geçiyor ve dudaklarda çok hafif bir renk kalıyor. Dudaklarınız ince ise hacimli falan da göstermiyor.

Diğer arkadaşarım kalıcılından memnun, acaba sorun bende mi? Bu ruju kullanan arkadaşlar kalıcığı hakkında sizde yorum yaparanız sevinirim.
0

İdam: Öldürerek adam etmek?

İdam cezası geri gelsin diye gayet ciddi tartışan varsa, benim bu aralar biat etmeyi düşündüğüm "hayat ne güzel vapurlar falan"ı bir daha gözden geçirmem gerekiyor.

Sazanlık önlem notu: Bi naneye yaramaz ama ben yine de notumu düşeyim peşinen.. Arkadaşım ciddi misiniz siz? Yani birileri yine bu necip milletle kafa buluyorsa, bu sefer beni es geçsin lütfen. Kayda değer bir sazan olduğumu biliyorum ama idam geri gelsin diye bir tatışmayı ciddiye alıp çift dalmak istemem.

Velev ki ciddiyiz: Bu durumda, "Nasıl yani?" sorusu nazarımda gerçek yerini yurdunu bulacak demektir.

Herkesin bildiğini bilmeyen duymayan kalmışsa şayet, şuraya bi daha yazıyorum, bulunsun.

İdam en ince ayrıntısına kadar düşünülerek işlenen taammüden bir cinayettir.

Verilen cezaların amacı ıslah etmekse, idam ıslah falan etmez, öldürür. Ölüp gidenin ibret alacak bi hali yoktur ve lakin kalan faniler için ibret olması düşünülebilir. Hani bak adamı ipe çekiyorlar sonra, yapma sen bunu diye.

Nasıl ibret alacam ben? İşte burada devreye idamın aleniliği giriyor. Sen eğer insanlar ibret alsın korksun diye idam cezası veriyorsan, onu benim gözümün önünde vereceksin. Öldürerek adam etme yolunu seçtiysen bunu bana göstereceksin. Yani: İdam cezasının savunduğun gibi yaşayanları caydırma faydası varsa, şehir meydanlarına dar ağaçları kuracaksın şekerim. Bizim milletin ilk ve son tercihi Taksim meydanı olmuştur. İdam geri gelsin diyene de bu yakışır. (Ön sıradan yer kapmaya koşanı bile çıkacaktır, gurur duy)

İdam cezasının geri dönüşü, pardonu özürü falan yoktur. Suçsuz bir insanı öldürürsün, sonra suçsuz olduğunu anlarsın, sonra senin iki cihanda yatacak yerin kalmaz, haberin olsun. İdam isteyen savcı kadar, idama karar veren yargıçlar kadar sen de vicdanınla boğuşursun ne halt yedim ben diye.

Ha ama nereden bilecem, kanıtlar sağlamdı dersen, ben de sana sadece "Burası Türkiye kardeş biliyon mu?" derim. Yani şunu uzun uzun örneklendirecek halim yok gerçekten. Göze göz dişe diş ve kana kan'a işleyen kafan buna da işlesin bi zahmet.

İdam gelsin asalım keselim diyenlerin en gerzek savunusu "Amaa Amerika'da da var işte idam??" oluyor. E ama iyi şeye özen sen? yanlışa niye özeniyorsun? Bak oradaki ifade özgürlüğüne özen özeneceksen. Ne bileyim bak Mars'a falan gidiyorlar ona özen misal. İdam cezası veren eyaletlerine özenme, vermeyenine özen? (Belli bi seviyede tane tane anlatmaya çalışıyorum farkındaysan. Aferim de bana.)

The end notu: Sen sen diye özellikle konuştum. Sefam olsun. (Bir de lütfen takdir et, iki saattir idam idam diyorum, daha bir kere bile İLKEL! demedim. Umut etmek güzel şey, o bakımdan.)

29 Mart 2011 Salı

0

Patates Sufle - Porsiyon Kumpir

Patates Sufle - Porsiyon Kumpir


Malzemeler;
4 - 5 adet orta boy patates
3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağı haşlanmış mısır
1 çay bardağı doğranmış sosis, pastırma veya sucuk
Dere otu - maydanoz
İsteğe bağlı rendelenmiş havuç, kornişon turşu, zeytin
Tuz

Yapılışı;
Patatesleri dağılacak hale gelene kadar haşlayın. Süzerek bir kap
0

İsme Özel Kasnak Pano-Kapı Süsü

 Yeni doğan bir bebişe götürmek üzere, son dakika hediyesi olarak yaptım bu panoyu. Odasına ya da kapısına asılmak için. Bir de anneye lohusa tacı yaptım. Onu fotoğraflamaya vaktim olmadı. Her ikisini de çok beğendiler, ben de mutlu oldum :)

28 Mart 2011 Pazartesi

0

inegöl köftesi ve fırında elma dilimi patates

inegöl köfte

Köfte arşivine bir köfte daha.. Yapım aşamasında hiç bir zorluğu olmayan sadece bir gece buzdolabında bekletilmesi gereken nefis inegöl köfteleri.. Çoban salata ve fırında dilim patatesle servis yaptım. Pilav, patates kızartması ve közlenmiş sebzelerlede servis yapabilirsiniz.

malzemeler
500 gr döş yerinden kıyma
1 çay bardağı ufalanmış ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz

hepsini özleşene kadar iyice yoğurun. Buzdolaba kaldırın bir gece bekletin. Ertesi gün dolaptan çıkarın

2 tane kuru soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu

Soğanı rendeleyin Karbonatı limon suyunda karıştırın hepsini yoğrulmuş kıymaya ilave edin çok iyi yoğurun. Bir tabağa az zeytinyağ koyup elinizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde koparın, yuvarlayın üzerine bastırın. Tabağa dizin servis zamanına kadar tekrar dolaba kaldırın. Izgara da yada tavada kızartarak servis sıcak olarak servis yapın.

fırında dilim patates

malzemeler
(patates miktarı isteğe bağlı)

yarım kilo patates
1/2 çay bardağı zeytinyağ
köri
sarımsak tozu yada ezilmiş sarımsak
karabiber
kekik
miktarları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Patatesler körpeyse kabuklarını soymanıza gerek yok. Çok iyi şekilde yıkayın elma dilimler gibi dilimleyin. Malzemeleri üzerine ekleip karıştırın fırın torbasına alarak torbanın ağzını bağlayıp bir kaç yerinden delin. 200C fırında pişirin.



27 Mart 2011 Pazar

0

Mısırlı Lahana Salatası

Mısırlı Lahana Salatası


Malzemeler;
Eşit miktarda beyaz ve kırmızı lahana
İstenildiği kadar mısır

Yarım limon suyu
Tuz ve zeytinyağı

Yapılışı;
Benim bu seneki favori salatam ve bir de yoğurtlu lezize. Yapmaktan ve yemekten büyük zevk alıyorum. Buyurun tarifine...
Büyük bir bıçak yardımıyla lahanaları kibritten az irice doğrayın. Büyük bir kap içine alın. Tuz ve limon ilavesiyle ovalayarak

26 Mart 2011 Cumartesi

0

Kuzenlerle Davet Sofrası

Uzun zamandır planlayıp ertelediğimiz eşimin kuzenleriyle olan toplantımızı dün nihayet gerçekleştirdik. Sofrada her zamanki gibi bir dilim eksik pasta veya kek resmi:) Evde küçük bir canavar olduğu için... Ve bir dilim aşırılmış salata, bir tane yürütülmüş börek...Böylece yayınlayacaktım bu postu ama bloglar kapatıldı yayınlayamadan kaldı.
Menümüzdekiler:
Tepsi Patates SalatasıMısırlı Lahana

25 Mart 2011 Cuma

0

"Kraliçem" kuşağının kaçak yolcusu

Keyfi asosyallik yok efendim seçilmiş yalnızlık üzerine onca zaman ahkam kesip onayladıktan ve hatta kutsadıktan sonra şunu anladım ki: Bencillik la bu?

Bu ibretlik tespiti yaptıktan sonra bakalım hakikaten ibret almış mıyım diye kendime bi boy aynası aradım. Kendisini gayet ciddi boy aynası hisseden bi ayna buldum evde. Dolabın arkasına saklanmış salak. Aldım çıkardım yerinden odanın ortasına diktim. Geçtim karşısına süzüm süzüm süzüldüm.

"Ayna ayna söyle bana, var mı bu alemde benden daha bencili?" dedim, ayna bi baktı bana. Takıldı kaldı. "Lan" dedim, "aranıyo galiba"

Yok. Meğer alemde bencil aranmıyormuş. Bulmuş zaten ama nasıl söyleyeceğini bilemiyormuş. Hayır yani ne var bunda? Geç sen de delikanlı (cinsiyetçi söylem) gibi karşıma, ve de ki: "Haşa! Yoktur senden daha bencili sultanım"

Durum notu: Yeminle 4 bölüm Muhteşem Yüzyıl izledim takıldı kaldı dilime bu sultanım multanım.

Aslında ben "kraliçem" kuşağının kaçak yolcusuyum.

İnsanlardan hazetmeyen ama insanlıktan, yani toplam bir varlık olarak insan ırkından umudunu kesmeyen birinin kime ne faydası dokunur? Sadece laf.

Haydi tamam asosyalliğe bi kılıf uydururum sorun değil, ama yalnızlığa bahane yok arkadaşım. Kaldı ki, zaten yalnızlık diye bir şey de yok. Ben yalnız değilim. İyi ki de değilim. Ama yalnızlığı seviyorum. Yalnız kalmayı seviyorum. Kendimi seviyorum, oyalıyor beni. Kafa bi kendim var, takılıyorum iyi geliyor.

Şimdi burada işe yarar tek bir şey var, o da, eğer ben kendime iyi geldiğim kadar başkalarına iyi gelmiyorsam bi tür zararlı sakıncalı içeriğim var demektir. Korumak lazım el alemi, ahan da bahane 0_O

Diğer yandan, bunların hepsi laga luga. Bahaneler şahane, Zagrep radyosunda Lili Marlen türküsü bi tane. Hürriyet için hürriyet aşkına. Bir de: Marş söylemeden ölmek bize yakışmaz.

Sen daha yok keyfi asosyalim, yok efendim seçilmiş yalnızlığım var diye konuş dur. Boş lan. Valla bak, koskocaman bi boş.
HİÇ.

24 Mart 2011 Perşembe

0

Trendiyiz.com Hediye Çekilişi


TRENDIYIZ Çekilişini Kazananlar Esra Akyel ve Güz Akgün

Kendileriyle Trendiyiz ekibi ileti$ime gecti. Katiliminiz icin

hepinize tesekkur ederim.








Trendiyiz.com Bijuteri ve Taki online alisveri$ sitesi 2 $ansli "Salincakta iki Kisi" okuyucusuna yukarida resimlerini gordugunuz hediyelerden birisini hediye ediyor. Kazananlar resimlerdeki takilardan diledigini secme hakkina sahip ve sectikleri taki adreslerine kargo ucreti Trendiyiz sitesine ait olmak uzere gonderilecek. 

Kazanan 2 ki$iden birisi olmak icin yapmaniz gereken tek $ey Trendiyiz.com facebook sayfasinin ust ko$esindeki "Like" {Begen} butonunu tiklamak ve sonrasinda bu yaziya size ulasabilecegimiz bir e-mail adresini yorum olarak yazmak. EGER BU YAZIYA YORUM BIRAKAMIYORSANIZ LUTFEN E-MAIL ADRESINIZI TRENDIYIZ FACEBOOK SAYFASININ DUVARINA YAZINIZ. DUVARA YAZDIGINIZ E-MAIL ADRESLERINIZLE CEKILISE KATILABILIRSINIZ. 

Cekili$e katilmak icin 31 Mart Persembe sabah saat 10:00'a kadar vaktiniz var. Kazanani random.org belirler.

Hepinize simdiden bol $ans!  :)
0

Mango 2011 İlkbahar "Nude" Koleksiyonu










Mango "Nude" koleksiyonu feminen aksesuarlari ve cicek desenleriyle biraz olsun hareketlendirilmis enfes bir dogal renk paleti sunuyor. Enjoy!
0

Sustilo Katlı Etek Modeli


Bu gün Sustilo'da katlı etek günü! 

Katli eteginizi yağmur botlarınızın altına ya da babetlerinizle birlikte giyerek cici bir gorunum yakalayın. 

Günün ürünü olan bu 3 katlı eteklerin fiyati sadece 14,95 TL. Benden soylemesi ;)
0

DESA 2011 İlkbahar Yaz Koleksiyonu






DESA 2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu, modern hayatın keşfetmeyi seven insanlarından esinlenilerek yaratıldı. Hem hırslı ve sportif, hem de resmi ve rahat parçalarıyla farklı tarzlara hitap eden koleksiyon, dünyaca ünlü İtalyan tasarımcıların imzasını taşıyor.

Başlıca ilham kaynağını 70’lerin haki tonları ile yoğrulmuş şıklığı ve 90’ların duru ve atletik ruhundan alan DESA 2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu; spor, sofistike ve seksi olmak isteyenlerin tercihi olacak.

2011 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu’nda tüm kıyafetlerin tamamlayıcısı DESA çantalar, bu sezon köklerine dönüyor ve yumuşak deriden saplar, esnek süet kumaşlar ile şehir hayatına karışmayı bekliyor.

-basin bulteni
back to top