31 Ağustos 2011 Çarşamba

0

Merhabalar...

Herkese merhaba:) Blog maceram bundan dört yıl önceye dayanıyor aslında. Kişisel bir blog açmaya karar vermiştim.Sonra istediğimin bu olmadığına karar verip dört yıl boyunca inzivaya çekildim;)Bu tip blog açma fikri ise Twitter sayesinde tanıdığım bazı blogger arkadaşlarının özendirmesi ile de desteklenince 'Dolabımdan Taşan Renkler' konsepti ortaya çıktı. Açıkçası üzerinde uzun süre düşündüm, gerek blogumun ismi gerekse içeriği kafamı oldukça meşgul etti ve sonunda bunda karar kıldım. Umarım her şey mükemmel olur.

Hepiniz gibi ben de trendleri takip ediyor, küçüklüğümden bu yana makyaj yapmayı çok seviyor, her tür aksesuara bayılıyorum.Blogumda da en genel hatlarıyla naçizane stil önerileri, makyaj biçimleri ve kullandığım ürünlerin tanıtımı üzerinde duracağım. Umarım güzel yazılar, kombinler, fotoğraflar yayınlar ve pek çok yeni arkadaş kazanırım:) İlk yazım, bir nevi önsöz aslında; ancak kapanış sözü bulamadım. (acemiliğime verin:)) Güzel yazılarda görüşmek dileğiyle sevgili okuyucularım diyor, hepinizi sayfama davet ediyorum.
0

MOSKOVA'DA SARAH JESSICA PARKER RUZGARI

Sarah Jessica Parker filminin tanitimi icin gittigi Moskova'da bircok aktiviteye katilarak moda ruzgarlari estiririyor.. Giydigi Prabal Gurung ve Giambattista Valli elbiseleride sizinle onceki postlarimda paylasmistim.. Manolo Blahnik tutkunu hatta gonullu tanitim elcisi Sarah Jessica Parker icin Moskova Manolo Blahnik magazasinda bir davet verildi.Parker bu davette Sex and The City filminden hepimizin bildigi 'Something Blue' isimli saten stilettolarini hayranlari icin imzaladi... Bu davete katilirken giydigi iki kattan olusan straplez Chanel Resort 2012 elbisesini ise yine Manolo Blahnik tasarimi beyaz stilettolarla tamamlamis.. Sarah Jessica Parker'in yaptigi secimleri hepsi birbirinden guzel bu arada iri dalgali saclarda Parker'i daha genc gostermis..


0

Laduree New York'ta!

Bence gec bile kalinmisti :) Laduree'nin macaronlarini ne kadar sevdigimi Laduree Istanbul'a acilirken sizlere anlatmistim. Biliyorsunuz su anda New York'da yasiyorum ve Laduree artik ikinci sehrim olan New York'ta acildi! Beni takip eden New Yorklulara ve ozellikle su siralar bayram icin burada tatilde olanlara bu mujdeli haberi vermek istedim. Yukarida resimde gordugunuz Madison Avenudea ki Laduree magazasinin resmi. Laduree Istanbul'da nasil ses getirdiyse New Yorkta da ayni etkiyi yaratacagindan hic suphem yok. Inanin kac senedir bu sehirdeyim soyle lezzetli macaron satan bir yer hic bir zaman bulamamistim. Bu arada Laduree New York'a ozel bir macaron da yapmis. New Yorklularin vazgecemedigi tatlardan biri olan tarcinli macaronlarida Laduree'de bulabilirsiniz. Simdiden kuyruk olusmaya basladi bile :)

Adres: 


864 Madison Avenue (70 ve 71.cadde arasinda) 
Pazartesi-Cuma, 9:00 - 18:00, Cumartesi 12:00 - 18:00 


0

MIROSLAVA DUMA'NIN YEPYENI SECIMLERI

Stilden bahsedince Miroslava Duma ilk aklima gelenlerden.. Blogumda ilk yayinladigim haber  de Miroslava Duma'nin stiliydi:) En sade kiyafetten en gosterislisine Miroslava Duma'ya ne giyse yakisiyor, daha dogrusu giydigi herseyi kendine yakistirmayi iyi biliyor..

1) Beyaz H&M gomlek elbisesini; Missoni banti ve Ray-Ban "Lennon" tarzi gozlukleriyle havali bir hale getirmis. Missoni sac bantlarinin dumduz kiyafetlere renk katarak yarattigi goruntuyu zaten cok seviyorum.. 

2) Beyaz dantelli H&M elbisesini beyaz orgu Zara kisa yelegi ile tamamlayarak bembeyaz siradan bir goruntu yaratmis. Ama elbisenin beline taktigi ince deri H&M kemer ile kiyafetin havasini tamamiyla degistirmis. Miroslava Duma'nin dumduz kiyafetlere bile hava katmayi basariyor... 

3) Blugirl elbisesinin beline taktigi Chloe kemerle durusuna bayildim. Prada sandaletlerinin ve Ralph Lauren yuvarlak gozluklerinin kiyafete kattigi yalinlik da cok hosuma gitti.

4) Dumduz diz alti beyaz bir elbise kisa boylu bir insan da guzel durabilir mi? Normalde sorsaniz hayir derdim. Ama Miroslava Duma Celine elbisesini Hermes bootieleri ile giyerek yine cok guzel olmus.




1) Zara etek ve ceketini duz bir beyaz bluzla giyerek bembeyaz bir kiyafet tercih etmis. Cogu insan renklendirmek icin renkli bir ayakkabi veya renkli bir canta secerdi. Ama Miroslava Duma beyaz topuklu Hermes ayakkabilari ile tamamlayarak yine fark yaratmis.

2) Hic suphesiz yazin Miroslava'nin en cok tercih ettigi renk beyaz.. H&M uzun elbisesi, Prada cantasi ve Ray-Ban "Lenon" tarzi gozlukleriyle gunluk bir kiyafetiyle karsimizda..

3) Miroslava Duma'nin yakin arkadasi Vika Gazinskaya ayni zamanda Moskova'dan cikan son yillarin en iyi tasarimcisi.. Son resimde arkadasinin defilesine giderken onun tasarimi bir elbise giymis. Cok farkli bir kesimi olan yeterince abartili elbisesini siyah sade Prada sandaletleri ile tamamlamis.




1) Marni'ye her sezon mutlaka goz atarim fakat hicbir zaman kalibini begendigim bir model bulamam. Denediklerimi de kendime pek yakistirmam ama Miroslava Duma nasil oluyorsa Marni'den ne giyse begeniyorum. Bu elbisesini de belindeki kemeriyle yine cok begendim. Pierre Hardy renkli espadrilleri ve ayna camli Celine gozlukleriyle guzel bir butunluk yakalamis.

2) Ikinci resimde ki goruntusunu begenmedim. Trenchcoat tarzi Burberry Prorsum elbisesi ve Burberry Prorsum sandaletleri bana cok siradan geldi.

3) Zara elbisesi gunluk olarak guzel bir tercih fakat kesinlikle ayni renk ayakkabilar ile giymesi yasina ve dinamikligine ters dusmus. Elbiseyle ayni renk ayakkabi tercih etmek bence yanlis bir secim.. Ama tek basina Prada sandaletleri cok yalin ve guzel..

4) Nina Ricci'nin elbiseleri neden cok tercih edilmiyor anlamiyorum. Gectigimiz mart ayinda Nina Ricci'nin Paris magazasinda birbirinden guzel kiyafetler buldum. Henuz kis sezonu acilmamisti fakat yaz sezonuna ait elbiselerin kesimleri, kaliplari ve kumaslari muhtesemdi..  4. resimde Miroslava Duma'nin giydigi pudra rengi Nina Ricci elbiseyi de cok begendim fakat giydigi Alaia ayakkabilar yerine bir onceki resimdeki Prada'lari giyseydi cok daha hos olurdu. 




1) Missoni'nin elbiselerini cok begeniyorum, her sezon en cok begendigim parcasi olan markalardan biri.. Ilk resimde Miroslava Duma'nin giydigi Missoni elbiseyi de cok begendim. Daha onceki resimlerde ten rengini giydigi Prada sandaletlerin bu resimde siyahini giymis. Bence bu sandaletleri elbiselerle cok zarif duruyor..

2) Kahve tonlardaki Missoni elbisesi de acik dogal gorunumlu saclari ve siyah Prada sandaletleri ile cok guzel gorunuyor. Tekrar soylemeden edemeyecegim Miroslava Duma'nin yalin ve sik tarzini cok begeniyorum:)

3) Vika Gazinskaya'nin tasarimi etek ve bluzu ile renkli tasli Marni kolye takmasi cok hos bir hava yaratmis. Bu kiyafetini son derece sade ince bantli Dolce&Gabbana sandaletlerle giymeside cok guzel tercih olmus.

4) Londra Zara'da bu elbiseyi gormustum, cok begenmistim ama Erdem'e cok benzedigi icin almamistim. Elbisenin deseni gercekten cok guzel duruyor, bu elbiseyi stilini cok begendigim Olivia Palermo ve Miroslava Duma'nin giydigini gorunce almadigima pisman oldum:)

29 Ağustos 2011 Pazartesi

0

Veruschka

I decided to mention about icons, fashion photographers and designers,or simply influencers throughout the history. I am planning to write shortly and add lots of pics:) I hope you will enjoy these posts. (And I will put these posts into category named "a reporter")
First person is a famous model in 60s, Veruschka.
İkon modellerden, moda fotoğrafçılarından ve tasarımcılardan kısaca moda kavramına etkili olmuş insanlardan bahsetmeye karar verdim.Kısa kısa yazıp resimler ekleyeceğim. Umarım beğenirsiniz.("a reporter" kategorisinde olacaklar haberiniz olsun:))
İlk ismimiz 60ların ünlü mankeni Veruschka.






0

GUNUN STILI : SARAH JESSICA PARKER

Sarah Jessica Parker fall 2011 sezonuna ait Prabal Gurung elbisesi ile gunun stili oluyor. "I Don't Know How She Does It" filminin Ritz Carlton Moskova'da duzenlenen basin toplantisinda yine cok sik bir sekilde karsimizda..  Son zamanlarda sikca desenli ve renkli tercihler yapan Parker elbisesini bu sezonun en hit ayakkabilarindan burnu farkli renk olan Salvatore Ferragamo stilettolar ile tamamlamis.. Daha oncede soyledigim gibi Prabal Gurung'un o kadar guzel bir cizgisi varki tasarimlariyla konusulmaya devam edeceginden hic suphem yok..


Kim Giymis: Sarah Jessica Parker
Nerede: Moskova Basin Toplantisi
Ne zaman: 29 Agustos 2011
Nasil Satin Alabilirim:
Prabal Gurung Elbise: Barneys  2.555$
Salvatore Ferragamo Stiletto: Nordstrom  675$
0

Inspiration-must checks!:)

Hello,
This blog named mocha daily so it is supposed to be written daily, right?I know it but I couldn't write these days. I have lots of staff to write about but I don't have time. Anyway, it is a personal independent blog and I don't feel guilty about it, should I?
Well, I want to show you what I read when I am not writing. What are my inspiration sources? These are my top 10. I wrote them without any rank among them.
Merhaba,
Bu blogun ismi mocha daily bu yüzden günlük olarak yazılması gerekir değil mi? Biliyorum fakat bu günlerde pek düzenli yazamıyorum. Aslında yazacak çok şey var ama zamanım yok. Yarın bayram biliyorsunuz, çok işim var baklava filan yapacağım daha:))Şaka bir yana bu kişisel ve bağımsız bir blog olduğu için suçluluk duymuyorum, duymalı mıyım?:)
Bu sırada yazmıyorken ilham almak için neler okuduğumu sizlere de göstermek istedim.Burada 10 tanesi yer almakta ama sıralama halinde değiller.

Magazines-->
Vogue(Turkey), I like to read published magazines in my own language and Turkish Vogue is my favorite.
Trendsetter, I really like this mag. because it includes design, editorials, street style and new designers.Really inspiring!!:)

On-line magazines --> 
Lucky magazine, I think it is really inspiring for almost all fashion bloggers:)
Trendland, Art, design, fashion all in 1:)
Style.com, I usually check latest fashion shows on style.com
Papermag, same as trendland I love magazines that have not only clothing/style issues but also all inspiring subjects.

Street style blogs-->
The sartorialist and Facehunter, all I can say is that very inspiring photos:) 


Personal style blogs-->
Nil Ertürk, She is Turkish blogger and she is really cool:)
K is for Kani, I love her cute&vintage style 
Karla's Closet, We all love Karla:)


Here is my list. But not finished yet. I can list hundreds of inspiring web-sites&blogs. Maybe I can choose weekly and add them on my facebook page(I usually share inspiring links on my page, check it:)) 
Şimdilik bu kadar. Ama biraz uğraşırsam size 100 tane filan çıkarabilirim. Zaten facebook sayfasında aklıma geldikçe paylaşıyorum ama bu düzende haftalık seçimler yapabilirim belki. Ne dersiniz?

Peki sizin ilham kaynaklarınız neler, söyleyin bakalım.
And tell me your inspiration sources:)

Kisses
Sevgiler

edit: I say top 10but I mistakebly chose 11 of them. Sorry about this I just realized:))

0

Beyonce hamile !


$oyle bir magazin haberlerine goz atiyim dedim. Ve ogrendim ki Beyonce hamileymi$. Zaten dogurmayan bir tek o kalmi$ti. $imdi liste tamamlandi. Minicik karniyla pek $eker gorunuyor. 


0

KATIE HOLMES X LUCY LIU X TANSA EKSIOGLU

Ilk olarak Tansa Eksioglu'nun giydigi Azzedine Alaia elbiseyi ardindan Lucy Liu giymisti, dun de son olarak Katie Holmes MTV odul torenine ayni elbise ile katildi. 
Tansa Eksioglu Christian Louboutin bronz stiletto ve VBH clutch ile goruntusunu tamamlamisti. Ona benzer bir goruntu yakalayan Lucy Liu ise koyu kirmizi Chanel clutch ve Jimmy Choo burnu acik stilettolari ile giymeyi tercih etmisti. Zarif ve sade goruntusuyle Tansa Eksioglu'nu cok begenmistim. 
Ama dun Katie Holmes'i gorunce onunda elbiseyi cok guzel tasidigini ve giydigi Proenza Schouler bootieler ile cok tarz bir goruntu ortaya cikardigini farkettim. Bence cesur bir secim olmus.. 
Klasik tarziyla Tansa Eksioglu'nu da, farkli tarziyla Katie Holmes'i da cok begendim.. Ama benim favorim; Katie Holmes..

0

galeta unlu kremalı tatlı

galeta unlu kremalı tatlı
olur ya bayramda şerbetli tatlı istemez şöyle yedikce keyif veren kremalı birazda şerbetli bir tatlı isterseniz, doğru tarife bakıyorsunuz demek:)

malzemeler
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı sıvıyağ (bir parmak eksik doldurun)
1 su bardağı ceviz
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
yumurta ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemelerle karıştırın, borcamın dikdörtgen tepsisi gibi bir kalıba dökerek 200C fırında pişirin.

şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
karıştırarak 5 dk. kaynatın.

kremalı galeta unlu tatlı

kreması için
1 lt süt
4 ym kaşığı un
1 pk vanilya
hepsini karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin, ılınınca 1 poşet sade kremşanti ekleyerek mikserle iyice çırpın.

Kek ve şerbet ılındığı zaman şerbeti kekin üzerine gezdirin.  Hazırladığınız kremayı  kekin üzerine yayın. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Üzerini kakao, tarçın, ceviz,  fındık  yada istediğiniz bir şeyle süsleyin.
bu güzel tatlıyı annemin misafirleri için Çanakkale'de yapmıştım ve çok beğenilmişti..

Herkezin şeker bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla nice bayramlara hep beraber inşaAllah sevgilerimle....
0

MTV 2011 VIDEO MUSIC AWARDS KIYAFETLERI

Beyonce geceye damgasini vuran isimlerden oldu. Geceye katilirken giydigi fall 2011 sezonundan tek omuz turuncu Lanvin elbisesi ile gecenin en sadesi.. Hollywood'da ki unlulerin ortak secimi olan Lorraine Schwartz takilari ise tam dozunda.. Hic bir abartiya kacmayan Beyonce bu gece icin benim favorim oldu..
Hamile oldugunu ilk kez ilan ettigi bu gecede sahne performansiyla buyuk begeni toplayan Beyonce'un tercihi fall 2011 sezonundan Dolce&Gabbana mor pullu ceket ve pantalon oldu. Hatta defileki kombini aynen uygulamayi tercih etmis, ama Beyonce'u oldugundan iri gostermis..

 Katy Perry gecede 4 kez kiyafet degistirdi.. Elbiselerinin hepsi cok guzel ve kullandigi aksesuarlar da son derece iddiali ve cilgin:) Gelelim kiyafetlerine..
1.kiyafeti Christian Dior tasarimi etek ve bluzuyla yine cok renkli.. Philip Treacy sapkasini ve Guiseppe Zanotti sandaletlerini hic begenmedim..
2.goruntusunde fall 2011 sezonundan Atelier Versace, ayakkabilari ise Jimmy Choo.. Geysa stilini yansitan bu kiyafetiyle 4 secimi arasinda benim favorim..
3.kiyafeti ise yakin arkadasi ayni zamanda stilisti Johnny Wujek'in tasarimi.. Katy Perry icin ozel olarak tasarlanan bu mini elbise yakasindaki plak detaylariyla hem geceye uygun hemde Katy Perry"yi yansitan bir model olmus..

Katy Perry'nin 4. kiyafeti ise yeni sezonun en cok tercih edilen tasarimcilarindan Tom Ford'un fall 2011 sezonuna ait.. Elbisenin belindeki kalin kemer ise cok onemli bir detay, dantel elbiseyi klasiklikten uzaklastirip modernlestirmis. Hatirlarsaniz mor rengi bu uzun elbise koleksiyonun tanitim cekimlerinde kullanilmisti..

Selena Gomez daha once cok benzerini Tamara Ecclestone'nun giydigi Julian MacDonald elbisesiyle.. Her gecen dahada guzellesen Gomez'in kiyafet secimleri ise kirmizi haliya ve yasina uygun bir sekilde devam ediyor. Onu kisa arkasi uzun elbiseleri her zaman genclerin uzerinde begeniyorum cunku tumuyle mini bir elbiseden cok daha dikkat cekici ve genc duruyorlar..

 Kim Kardashian; KaufmanFranco'nun gormeye alisik oldugumuz renklerinden gumus rengi sirt dekolteli bir elbisesiyle katilmis. Eminim bu elbiseyi Rosie Huntington giyse cok begenirdim fakat Kardashian'in iri hatlari sebebiyle cok suh buldum! Elbise ya kalca yada gogus kismindan patlayacak gibi duruyor..
 Miley Cyrus'un Roberto Cavalli kiyafetinin kalibi cok guzel.. Aslinda elbisenin ust kismindaki desenleride cok begendim fakat etek kisminda iri cicekler hic hosuma gitmedi cok alakasiz ve agir duruyorlar.. 

Kelly Rowland adini ilk defa duydugum Falguni & Shane Peacock tasarimi elbisesi bana fazlasiyla Balmain'i andirdi.. Rowland elbiseyi cok guzel tasimis.. Saclarinin kesimide cok modern bence tek kusur fazlasiyla yanik bacaklarinin  uzerine surdugu parlatici.. 
Zoe Saldana'yi gorunce sok oldum cunku cok daha basit davetlerde bile abartili ve iddiali secimler yapiyor. Sonucta Mtv VMA gecesi onemli bir gece.. Bu Barbara Bui elbise yerine cok daha sik bir kiyafetle gormek isterdim Zoe Saldana yi.. Hatirlarsaniz Zoe Saldana'nin gecen hafta giydigi muhtesem kiyafetleri haber yapmistim.

Katie Holmes daha oncede Tansa Mermerci ve Lucy Liu nin giydiginde haber yaptigim Alaia elbisesiyle fazlasiyla sonuk.. Proenza Schouler bootieleri cok guzel fakat direkt dikkati bacaklarinin kalinligina cekiyor.. Bana bu goruntu tarz olarak Derin Mermerci'nin Paris'te Lanvin elbisesinin altina giydigi bootielerle olan resmini hatirlatti..
Britney Spears'in Moschino tulumu cok siradan.. Sort kismi ise bir garip duruyor.. Ayagina giydigi o korkunc botlara diyecek laf bulamiyorum..
Maria Menounos'un bence en guzel yani yuzu.. Elbise vucudunu cok orantisiz gostermis.. Yesil elbisesiyle giydigi gumus rengi bilekten bagli sandaletler ise en az elbise kadar kotu gozukuyor..
Demi Lovato'nun giydigi Mandalay elbise sanki Kim Kardashian'in elbisesinin minisi.. Tum fazlaliklar yine ozellikle ortaya cikarilmis.. Kalin bacaklar, genis basen ve firlatilmis gogusler.. Boyle giyinerek sik olmak imkansiz ancak suh olunabiliyor!!!
0

SARAH JESSICA PARKER X CHARLOTTE CASIRAGHI

Giambattista Valli'nin tasarimlarini gercekten cok seviyorum.. Her parcasinda modern ve romantik bir hava var iste bu yuzden farkli yaslara hitap edebiliyor (Charlotte Casiraghi 25 yasinda Sarah Jessica Parker ise 46). Charlotte Casiraghi dayisi Prince Albert'in dugun yemegine mavi Giambattista Valli elbisesi ile katildi.. Elbisenin rengini pek begenmedim sahsen.. Beline taktigi tasli kemer ise goruntuyu agarlastirsada kraliyet yemegine son derece uygun..
Sarah Jessica Parker'in Moskova'da katildigi galada giydigi kirmizisi ise iste bu dedirtiyor.. Bu elbise kesinlikle kirmizi olmasi icin tasarlanmis. Pelerinide mavide durdugunun aksine yasli degil dinamik ve tarz bir goruntu ortaya cikariyor..

0

Bayramınız Kutlu Olsun


Herkesin sevdikleriyle birlikte ve gönlünce bir bayram geçirmesini diliyorum.
0

Sevgili Günlük- Karadeniz Turu- Hıdırnebi Yaylakent Durağı

Karadeniz Turu'nun 8. günündeyiz. 
(İnanın çok sıkıldım gezi yazısı yazmaktan ama başladım birkere, arşiv olsun diye bitene kadar devam. Neyse az kaldı)
        Gezi boyunca geçirdiğimiz en soğuk, yorgana sarılarak mışıl mışıl uyuduğumuz gerçek bir yayla gecesi geçirdik. Mesela Ayder'de gece beklediğimizden çok sıcaktı. Yaylakent'e geldiğimizde vakit çok geç değildi. Diğer akşamlar sadece duş alıp akşam yemeğine inecek kadar az vaktimiz oluyordu. Bu sefer çevreyi de gezebildik. Bazı fotoğraflar 7. günden. Yolda rehberimiz sisten evlerimizi bile zor bulabileceğimizi söyledi. Gerçekten de öyle oldu. Akşamdan sabaha 2 kez şaşırıp başka evlerin kapısını açmaya çalışırken buldum kendimi :) Özellikle sabah sis açıldıktan sonra daha da çok kaybolan, şaşıran oldu.

       Evlerin hepsi başka büyüklüklerde yapılmış. Kimi iki kişilik, kimi 4, kimi 6-8... 6 kişilik olan bir evde arkadaşlarımız kalıyordu. Onlara çaya gittik. Evleri Heidi'nin evine benziyordu. Bizimki de 4 kişilik sevimli bir evdi. Evlerde mutfak ta var. Giriş yaparken ortalarda mikili pijamalarıyla rahatça dolanan genç kızlar gördüm. İnsanlar da buranın doğallığıyla uyum sağlamışlar.
      Bahçede, ortada bir büyük mangal sürekli yanıyor, yakında da bir kasap var. İsteyen et alıp orada mangal yapabiliyor. restaurantı, çay salonu, oyun salonu var. Orada 3-4 gün kalıp yorganın altına girip kitap okumak isterdim.

 
Yaylada bu tür çiçeklere adım başı rastlamak mümkün.


       Akşam yemeği fena değildi. En azından yöresel yemekler vardı. Lahana çorbası bu gezide yediklerimizin en güzeliydi. Yemek sonrası canlı müzik vardı. Biz sevmiyoruz bu tarz çıstak çıstak müzikleri, okey, tavla, masa tenisi, çay, sohbet eşliğinde vakit geçirdik.

Sabah yine erken ve dinç kalktık. Güzel, mis gibi bir köy kahvaltısı yaptık.
Sabah sis kalktıktan sonra başka bir yerde kalmışız gibi şaşırdık.


Kahvaltı sonrası yine yer yer sisli dağları, yaylaları geçerek yol aldık.


Yolda bir gün önce sisten uğrayamadığımız balıklı göle uğradık.


Bulutların üzerinde yolculuk yaptık.




Sürekli değişen manzarayla sarhoş olduk.

       Yolda minibüslerden inip otobüsümüze geçtik ve Altındere Milli Parkı'na gittik. Buradan tekrar minibüslere binip (isteyen yürüdü) Sümela Manastırı'na çıktık. Manastırın hemen dibine minibüs çıkmıyor elbette. Yolun sonuna kadar gidip, uzun ve dik bir yokuşu da yürüyerek çıktık. 
Sümela Manastırı bir sonraki postta...  Çünkü çok fotoğraf var.
back to top