24 Ocak 2012 Salı

0

PIRASALI BÖREK




Zeytinyağlı pırasa yemeğini çok sever ,çok sık yaparım.Ama Naz sevmiyor..Yemiyor.
Ben de Naz 'da yer en iyisi börek yapayım dedim.Daha önceleri pırasalı peynirli yapardım ,bu sefer pırasalı havuçlu yaptım.
Ama malesef kızım bir ısırık aldı ve çıkardı.Sonuç başarısız. :(  Ama sizde pırasa yemeğini yemeyen çocuğunuza yaparak şansınızı deneyin derim :) Neyse ki eşim bayıldı :)


MALZEMELER
1 kg yufka
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım kilo pırasa
2 adet büyük havuç
3-4 yemek kaşığı yağ
Tuz

YAPILIŞI
Pırasaları temizleyin yıkayın(ben yeşil yapraklarını kullanmadım) İnce ince kıyın.Bu ince ince kıyma işi hiç bana göre tabi ki de..attım rondoya kıydım :) Havuçları yıkayıp soyup rendeleyin.
Tavada pırasaları yağda 5 dakika kadar soteleyin .Rendelenmiş havucu ilave edip.5 dakika daha soteleyin.Tuzunu atın.Çok az sıcak su koyun karıştırın kapağı kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.Soğumaya bırakın.
Yumurta ,sıvı yağ ve yoğurtla harcınızı hazırlayın.
Pırasalı harcınız soğurken fırın tepsinizi yağlayın..Yufkanın bir tanesini kenarları dışarı gelecek şekilde serin.Yoğurtlu harcınızdan sürün.2. yufkayı da tepsiye büzerek serin.Yoğurtlu harçtan sürün.3.yufkayı da aynı şekilde serin .Hazırladığınız pırasalı harcı yayın.Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın.En son katta altta kalan yufkanın kenarlarını böreğin üzerine doğru kapatın.Yoğurtlu harcınızı sürün.Üzerine çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top