27 Şubat 2012 Pazartesi

0

2012 OSCAR TÖRENİ KIRMIZI HALI - Şıklar, Eh İşteler ve Olmamışlar :)

Dün gece twitter da takipçilerimle yaklaşık 2.5 saat süren çok keyifli bir kırmızı halı coşkusu yaşadık. Hemen hemen çoğumuzun düşünceleri ve beğenileri aynıydı. O yüzden kırmızı halı açısından büyük bir süpriz yaşanmadığını söyleyebilirim.

Öncelikle ilk 3 'üme yer vermek istiyorum.



Benim için gecenin en şıkı Tom Ford kıyafetiyle Gwyneth Paltrow oldu. Doğrusu şu ana kadar Oscar 'larda böylesi net ve açık ara birincim olmamıştı. Hep 2-3 kişiyi en şıklarıma koyardım. Böylesi kusursuz bir görünümlede Tom Ford, uzun zamandır yeni koleksiyonu için şaşalı bir giriş özlemini Gwyneth sayesinde gidermiş oldu. Elbise en doğru insanın bedeninde olmanın coşkusuyla avaz avaz ben gecenin yıldızıyım diyor. Üstündeki pelerin olmasa alalade tek omuz bir elbise diyebilirdik. Elbise bir kuğu zarafetinde taşınıyor. Kıyafetin görünümüne uyacak en doğru formda bir bileklik seçilmiş. Sade saç modeli ve makyajıyla elbiseden rol çalmamış. Gerçi saçlarındaki lastik bant gözümden kaçmadı (!) Ama o kadar harika görünüyor ki bu minicik kusura gözlerimi kapayabilirim :)



Milla Jovovich Gwyneth görünene kadar en beğendiğim isimdi. Elie Saab 'ın 2009 koleksiyonundan seçtiği elbisesiyle ışıl ışıldı. Hollywood 'un eski gösterişli havasıyle kadınsı ve kendinden emin duruşunun bileşimi şahane. Saç, makyaj, mücevherleri ve Edie Parker clutchı ile dört dörtlük.



Bir diğer en beğendiğim isim Rooney Mara oldu. Givenchy Couture 'ün 2009 koleksiyonundan tarzına uygun en doğru seçimi yapmış. Ekranda ilk bakışta göğüs kısmında potluklar gördüm gibi geldi ama fotoğrafların hiçbirinde bunu göremiyorum. Gerek renk gerek kesim olarak gecenin bir diğer kuğusuydu. Yine hiçbir aksesuar kullanmayarak en doğrusu yapmış. Çünkü tüm aksesuarı mermerimsi cildi, sadece kendisine yakışacak saç modeli ve makyajı.

Ve gelelim gecenin diğer beğendiklerime ama ölüp bitmediklerime :)



Michelle Williams 'ın mercan renkli Louis Vuitton tulip elbisesi birçoklarınız tarafından beğenilmedi. Bende ekranda gördüğümde fazla ısınmadım. Ama fotoların hepsinde şahane görünüyor. Elbisenin en büyük handikapı çok karışık olması. Fazla detay olunca hem taşıması hem de yakıştırması zor oluyor. Ama Michelle 'in zarif havasıyla çok güzel bir uyum yakalanmış. Elbisenin etek kesimi, rengi, bel detayı ve kondurulan minik broş bir bütün olarak çok uyumlu. En olmayacak unsur pembe renkli clutchı.



Angelina Jolie elbette yine bir Atelier Versace ile. Siyah kadife elbisenin hiçbir orjinalliği hatta konuşulacak tek bir unsuru bile yok. Yine derin bir bacak yırtmacı, aynı saç aynı makyajla her daim güzel ama her daim de aynı. Bu elbiseyi başka birinde görseydim dönüp bakmazdım bile. Birde tuhaf olanı Angelina 'nın yırtmacı göstermek için sınırları zorlaması. İlk defa Angelina 'yı bir elbise için bu denli yırtındığını görüyorum :)





Emma Stone 'un Giambattista Valli elbisesini görür görmez aklıma Nicole Kidman 'ın 2007 Oscar 'ında giydiği meşhur Balenciaga elbisesi geldi. Boyundaki dev fiyonk, renk ve kesim çok benziyor. Oscar Törenleri 'nde bu tarz başkasını andırma yaşanmaz. O yüzden sırf bu açıdan bile gecenin moda anlamında en önemli ayrıntısı diyebilirim. Tüm bunlara karşın Emma Stone elbiseyi çok güzel taşımış. Her zamanki gibi saç modeli, makyajı ve Louis Vuitton clutch ve mücevherleriyle gecenin şıklarından olmayı başarıyor.



Monaco Prensi Albert ve Prensesi Charlene de kırmızı halıdaydı. Şu ana kadar hiçbir Monaco kraliyet mensubunun Oscar 'a katıldığını hatırlamıyorum. Bu açıdan gecenin süpriz davetlileriydi diyebilirim. Prenses Charlene Akris 'den çok zarif bir seçim yapmış. Geniş omuzlarını daha orantılı göstermek için en doğru kesim diyebilirim.



Penelope Cruz, Emma Stone gibi beni yanıltan bir diğer isim oldu. Ekranda gördüğüm ilk anda Giorgio Armani elbisesini beğenmemiştim. Ama fotoğraflarda elbisenin rengi şahane görünüyor. İşte bunun gibi bazen ekran aldatıcı olabiliyor. Ya da tam tersi fotolarda beğenmiyorum ama ekranda nefismiş diyebiliyorum. Tek sorunum yaşını daha da fazla gösteren saç modeli. Bunun dışında elbisenin etek dökümü ve griye çalan gök mavisi rengi çok hoşuma gitti.

Ve gecenin benim için olmamışları ;



Cameron Diaz atletik yapısına pek yakıştıramadığım bir Gucci Première elbiseyle. Elbise tek başına çok güzel. Renk şahane. Etek ucundaki kumaş fazlalığı çok fazla ama renk oynamaları çok güzel. Ama bu denli atletik kol ve omuzlara sahip kadınların tek renk ve düz kesim giyinmesini daha doğru buluyorum.



Natalie Portman 'ın üstünde 1954 yapımı Christian Dior Haute Couture bir elbise görüyorsunuz. Düşünce çok güzel. Ama elbisenin polka deseni günümüz için fazla demode kalmış. Gerdanlığın sivri kesimini sevmedim. Oval kesimli olsaymış çok daha iyi olurmuş.



Jennifer Lopez şaşalı bir Zuhair Murad seçmiş. Şaşalı olmasından çok zarif olmasını tercih ederim ama sözkonusu JLo olunca biliyorum ki olacak iş değil :) Elbise kötü değil ama Jennifer da fazla bir zorlamalık fazla bir uğraştım havası var ki sanırım beni rahatsız eden bu oldu. Üstelik bu tarz topuzu kendisine yakıştırmıyorum.



Jessica Chastain 'in Alexander McQueen elbisesine ölüp bitildi ama kusura bakmayın benim için gecenin zayıflarındandı. Sanki elbise Alexander McQueen diye illaki beğenmek zorundaymışım gibi üzerimde tuhaf bir mahalle baskısı hissediyorum :) O yüzden hemencecik söyliyim elbiseyi sevmedim. Siyah üstü altın nakışlı elbise elbette büyük bir emek sonucu ortaya çıkmış ama bu tarz nakışlı elbiseleri oldum olası sevmedim sevemedim. Üstelik Jessica 'nın albeniyle taşıdığınıda düşünmüyorum.



Sandra Bullock 'un Marchesa elbisesini de sevmedim. Siyah ve beyaz iki rengi bel bölgesinden altın renkli nakışlarla birleştirmiş. Benim sevmediğim ve beğenmediğim bir model. Saç modeli ağır kaçmış. Ama kıyafetinde hoşuma giden unsurlarda yok değil. Mesela eteğin kuyruk kesimi ve zarif bir şekilde taşıdığı sırt dekoltesi.



Shailene Woodley 'in Valentino elbisesi olağanüstü güzellikte. Koleksiyonda en beğendiğim elbiseyi giymiş. Ama elbisenin kimliği Oscar 'a uygun değil. Ve ne yazık ki uygun yaş ve bedende de değil.



Viola Davis 'in Vera Wang elbisesinin rengi çok hoş. Ten rengine yakıştığını söyliyebilirim. Ama gönül isterdiki bu ten rengine yumuşak tonlarda bir seçim yapsaydı. İki iddialı renk olunca ister istemez ortaya yorucu bir görüntü çıkmış. Ayrıca ekranda memeler sıkma makinasında sıkılmayı bekleyen mandalinalar gibi gözüküyordu ki hiç sevmedim hiiiç !



Meryl Streep tam anlamıyla Lanvin marka çikolata paketi gibi. Ama Lanvin clutchına bayıldım.



Glenn Close 'un Zac Posen elbisesi çok şık. Kendisine de çok yakışmış. Ama keşke bu kadar uzun bir ceket değilde aynı kumaştan bolero kesim uygulansaymış. Bunun dışında herşey harika görünüyor.


Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top