27 Şubat 2012 Pazartesi

0

2012 Oscar Töreni 'nde Yurdum İnsanı : Gülşah Saraçoğlu ve Dilek Hanif !

Twitter aleminde ister istemez bazen olmadık, sıradışı insanları takip edebiliyorsunuz. Tıpkı benim Gülşah Saraçoğlu 'nu takip etmem gibi. Kendisini ilk ikoncanlarımızla bir yarışma programında görmüştüm. Kimdir diye google yaptığımda modacı olduğunu keşfettim. Karnı burnunda her kadını sevdiğim ve sempati beslediğim için de twitter da takibe almıştım. Ardından kendisini Bugün Ne Giysem? programında gördüm. Üstünde abartıda Bülent Ersoy ile yarışabilecek, her yerden tuhaf birşeylerin çıktığı ve vücut simiyle jelatin kağıdı gibi parlayarak podyumda şık olmaya çalışan kızcağızlarımıza öyle tavsiyelerde bulunuyordu ki kendi kendime yahu kendi üstüne başına bakmadan nasıl bu kızları eleştirebiliyor demiştim. Uzun cümle kurma konusunda rekora gidebilirim :)

Velhasıl efendim bu postun asıl ana fikri Gülşah Saraçoğlu 'nun onur konuğu olarak 2012 Oscar Töreni 'ne davet edilmesi ve kırmızı halıda yürüme ayrıcalığına sahip olması. Giyeceği kıyafetle ilgili ara ara öyle tivitler atıyordu ki yeminle tüm moda otoritelerince en şık seçilecek sandım. E birde Meltem Cumbul 'un Altın Küre eleştirileri daha çok tazeyken kırmızı halıda harbi bir Türk şıklığı göreceğimiz içinde gizliden gizleye sevinç içindeydim.

Bir ara leopar giyecek dendi içimi sıkıntılar kaplamaya başladı. Sonuçta leopar desen bir elbise kırmızı halıda en olmadık şeylerden biridir. Ama vardır bir bildiği dedim ve ümitlerimi karartmamak için elimden gelen tüm gayreti sarfettim.



En nihayetinde törene katılacağı elbisenin resmini dün tüm sevenleriyle paylaştı. İşte bu gördüğünüz sanat eseri tasarım Gülşah Saraçoğlu 'na ait. Elbiseyi boydan boya göremiyoruz ama en önemli ayrıntısını görüyoruz ya gerisi boş. Bel bölgesindeki mezure detayla 90-60-90 olduğunu söylemek istiyor ya da olmayı diliyor. Zengin yaka kesimi ve kollar çok uyumlu. Çok şükür sallantılı bir küpe kullanmamış. Makyaj çok sade, sarı platin saçlar çok yakışmış. Solaryum rengi cildiyle Hollywood ünlülerine bırakın Rio 'yu gelin İstanbul 'a diyor. Hele o çantasının güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez. Terzilerin kullandığı iğnedanlık üstüne batırılan taşlı rengarenk iğnelerden oluşuyor.

Çok orjinal çok yenilikçi çok dinamik çok güzel çok kadınsı çok da çok işte !! Kimbilir Nicole Kidman 'a diktiğini söylediği elbise nasılda güzeldir.



Gülşah Saraçoğlu 'ndan geçiyoruz bir diğer Oscar 'a katılan isimlerimizden Dilek Hanif 'e. Üstünde büyük olasılıkla kendi tasarımı bir elbise var. Doğrusu kıyafeti bana çok sıradan geldi. Ne bir albenisi ne de bir ilginçliği var. Oysa Gülşah Saraçoğlu gibi esprili cici birşey giyebilirdi. Mesela Gülşah Saraçoğlu 'nun bir modacı ya da terzi olduğunu kıyafetine bakıp hemen anlayabilirsiniz. Üstünde kartvizit taşımasına gerek kalmamış. Dilek Hanif te bunun gibi bir makas ya eskiz çalışmasını elbisesinin üstüne dikebilirdi. Yazık olmuş kaçırmış bu fırsatı !

Hepinize güzel ve neşeli bir hafta diliyorum :)


Görsel Malzeme:Gülşah Saraçoğlu/Twitter - Vogue Türkiye/Twitter

Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top