20 Şubat 2012 Pazartesi

0

AHUDUDU ve ÇİLEK SOSLU CHEESECAKE





MALZEMELER (22 cm'lik kalıp için)
ALT TABANI İÇİN:
1 paket Eti Burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı

DOLGUSU İÇİN:
1 adet labne peynir(400 gr)
2 yumurta(tamamı)
2 yumurta akı
3 kahve fincanı toz şeker(Türk kahvesi fincanı)
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı krema
1 paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:
Dr.Oetker Ahududu ve Çilek Sosu

YAPILIŞI
Büsküvileri rondodan geçirip un haline getirin.Tencerede tereyağıyla rengi dönene kadar 10 dakika kadar kavurun.Ilıyınca kalıbınızın tabanına yayın elinizle bastırın.Cheescake'in dolgusunu hazırlayana kadar buzdolabında bekletin.
Labne peynirini 2 Türk kahvesi toz şekerle şeker eriyinceye kadar mikserle çırpın.2 yumurtanın tamamını da ekleyip yumurtalar karışına kadar çırpın.Un,nişasta,krema  ve vanilyayı da katın çırpın.

Ayrı bir kapta 2 yumurtanın akını 1 Türk kahvesi fincanı toz şekerle mikser yardımıyla çırpın. Tahta kaşıkla Diğer kabınızda malzemeleri birleştirin.Hafifçe tahta kaşıkla karıştırın.

Buzdolabınızdan kalıbınızı çıkartıp hazırladığınız dolguyu Büskivilerin üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dk pişirin.Daha sonra fırınınızın ayarını biraz düşürerek (110-120) 20 dakika daha pişirin.
Fırından çıkarıp kekinizi soğutun.1 Gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün Dr.Oetker Ahududu ve Çilek Sosunu paketin üzerinde yazıldığı gibi hazırlayıp kekinizin üzerine dökün. Buzdolabına koyarak soğutun.Soğuk servis edin.
Dr.Oetker Ahududu ve Çilek Sosu Yerine Reçelde kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top