25 Şubat 2012 Cumartesi

0

Umut veren ilkbahar trendleri

Moda dünyasının başı moda haftaları yüzünden bayağı kalabalık ama önümüz yaz ve ben bu uzun kış günlerinden sonra ancak Mary Katrantzou ya da Suno sonbahar defilelerini sevebilirim. O yüzden ilkbahar trendleriyle yoluma devam edip gelecek güneşli günleri hayal etme taraftarıyım:)

Nedendir bilinmez(ah vardır bir nedeni:)) ilkbahar koleksiyonları masallar gibi. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz, dünyanın sonu söylentileri,iklim değişikliği, protestolar işgal hareketleri... Ne kadar çok olumsuzluk var aslında şu anda uğraşmak zorunda olduğumuz. Belki de bu yüzden moda dünyası bizi çocuk masumluğuna yaklaştırmaya, içimize su serpmeye ve masal prensesleri gibi hissettirmeye kararlı bu sezon. Dolayısıyla trendlerde bu yönde.

Hayal renkleri;


Chanel, Louis Vuitton, John Galliano, Valentino, MaxMara, Versace... ve aklınıza gelebilecek bir çok tasarımcı ve marka pastel renklerde karar kılmış. Pamuk şekeri ile dalgaların köpüğü arasında bir yerlerde hayallerimize layık renkler bizi huzura kavuşturur mu bilmem ama en azından su yeşili bir parçayla bu sezona 1-0 önde başlayacağınız garanti.


Su altı dünyası;

Bu dünyada hayal edecek bir şey kalmadıysa biz de suların altına deniz kızlarının büyülü dünyasına ineriz. Dalgalardan, yosunlardan, mercanlardan ilham alır, umudumuzdan hiç vazgeçmeyiz. Uyarlamak zor görünüyorsa önü dalgalardan ilham almış ceketleri, pullarla süslenmiş gece elbiselerini ya da okyanus desenli bluzleri deneyebilirsiniz.

Çiçek desenler;
Çiçeklerin açması demek bahar geldi demek, baharda yeni umutlar demek. Pastel tonlarla bezenmiş ve çok küçük olmayan çiçek desenleri de bu sezon ön planda.

Ladylike;

Her kriz başlangıcı kadını maskülen kimliğe sokan moda dünyası ortam biraz durulunca onu hanımefendi gibi giydirmeyi ihmal etmez. Böylelikle çocuklarının anası, erkeklerin sevgilisi, annesinin biricik kızı olabilir. Sitem etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama genel kanı budur.

Print çılgınlığı;

Sonbaharda bolca karşımıza çıkacak olan desen çılgınlığı yerini yapmaya başladı bile. Çılgın desenleri karıştırmak sokağa çoktan yansıdı önleminizi alın. Bu arada karıştırıp giyerken eğlenmeyi unutmayın.

Siz bu trendlerin umut verdiğini düşünüyor musunuz?
Peki en çok hangisini sevdiniz?
Tüm ilkbahar trend yazılarını burada bulabilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top