23 Nisan 2012 Pazartesi

0

17 nisan bizbize yemek sofrası

Hep misafire güzel sofralar hazırlanılmazki değil mi? Bazen özel günlerimiz olur  davet sofrası kadar özenilmiş masalar hazırlarız.. Öyle günlerden birinde çekirdek ailemi şaşırttığım akşam yemeğimiz.. Eşim solana girince "aa hayırdır kim yemeğe geliyor dedi" arada şaşırtmak lazım :)

Tarifleri, bu postta yayınlamayacağım bu şekilde çok hoş olsada arşiv birbirine girmiş durumda pasta linki tıklanıyor mezeler, et yemekleri çıkıyor yaz tatilinde kumsalda ayıklama hayalleri kuruyorum:)

Daha sonra linkleri altına iliştiririm.. Çeşit olarak az ve öz hazırladıklarım..


kıymalı kuru patlıcan kuru biber dolması
kendi kuruttuğum dolmalıklardan yaptım domates, dolmalık biber, dolmalık patlıcan nasıl kurutulur bu linkten nasıl kuruttuğuma ulaşabilirsiniz..


humus
bizim evde çok seviliyor humus, çok sıkda yaparım özel gün beklenilmez..Üzerindeki zeytinyağ çok gözükebilir gözünüze, kaşıkla servis yapılmaya başladıkca yağ dağılıyor nohut yağı emiyor ve kuru olmuyor tercihe bağlı üzerine istediğiniz kadar yağ ısıtabilirsiniz (yakmıyoruz, ısıtıyoruz:) tarifi burada

kurutulmuş kabak ve patlıcan sote
yazdan kayınvalidem kurutmuştu hiç zorluğu yok mutlaka sizlerde kurutun..

köfte dürüm
Tüm olayı başalatan şey, bu tabaktır.. Yanına bir iki bir şey daha yapayım derken soframız ortaya çıktı dürüm ekmekler için burayı tıklayabilirsiniz..

bayat ekmekli, cevizli çiğ köfte
çok çok pratik her şeyi robotta yapıyorsunuz mutlaka deneyin tarifi burada
havuçlu tarator
hepimizin bildiği bir tarif ben nasıl yapmışım buradan bakabilirsiniz..

taze frambuazlı kremalı pasta
maalesef dilimlenmiş resmi yok eşim ve çocuklar ben dahil olmak üzere çok beğendik tüm malzeme taze olunca pasta başka bir lezzetliydi:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top