26 Nisan 2012 Perşembe

0

ETLİ NOHUT YEMEĞİ



Nohut sevmeyen var mıdır ? Bir de etli olacak ,yanında da pilav ..off off yemede yanında yat.  :)
Kuru fasulye den çok nohut yemeği pişirmeyi tercih ederim.Bence nohutla yapılan her lezzet güzeldir..

MALZEMELER
3 su bardağı nohut
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz , pul biber

YAPILIŞI

1 gece öncesinden nohutu ılık suyla ,1 çay kaşığı karbonatla ıslatın.Sabah nohutları yıkayıp süzün ve haşlayın.
Eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.Suyunu çekince içine soğanı ve sıvı yağı ekleyip kavurun.Salçayı koyup eritin.Haşladığınız nohutları da ilave edip bir iki çevirerek kavurun.Sıcak suyunu ekleyip nohutu pişirin.Nohut pişmeye yakın tuzunu ve pul biberini atın.(Tuzunu pişmeye yakın atarsanız nohutlarınız daha kolay pişecektir.)

AFİYET OLSUN.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top