30 Nisan 2012 Pazartesi

0

KİVİLİ PASTA




İYİ Kİ DOĞDUN İYİ Kİ VARSIN CANIM KARDEŞİM 28.04.2012 CUMARTESİ

Canım kardeşim .Doğum günün kutlu olsun.Bugün ,yarın ve her gün tüm güzellikler senin olsun.

Kivili pastayı canım kardeşim YEŞİM'in doğum günü için yaptım..Hafif bir pasta olsun istedim.Her şey güzel oldu da krema torbamın yıldız ucunu bulabilseydim kenarlarda ki krem şantiler böyle gözükmeyecekti.
Ama olsun o bozuk yerlerde nazar boncuğu olsun :)
Afiyetle yedik .:)

TARİFE GELİNCE ;
MALZEMELER
Pandispanya için:
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı krema (200 ml)

Üzeri İçin:
4 adet kivi
1 paket tart jöle
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt(krem şanti için)

YAPILIŞI:
Margarini eritin.Soğuduktan sonra 1,5 su bardağı pudra şekeriyle birlikte bir kapta mikserle çırpın.Çırpmaya ara vermeden yumurtaları tek tek ekleyin.Un ve kabartma tozunu da ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin.
22 cm 'lik kelepçeli kalıbı yağlayın.Karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.Fırından çıkarıp pandispanyanızı dinlendirin.

Süt ve nişastayı küçük bir tencereye alın.Kısık ateşte karıştırarak koyu kıvama gelinceye kadar karıştırın.Ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğutun. Krema ve kalan pudra şekerini ayrı bir çukur tabakta çırpın.Nişastalı karışıma ekleyip pürüzsüz bir krema elde edin.

Pandispanyanızı enine 3'e kesin.Bu iş için Pasta testeresi tavsiye ederim.Yoksa iple kesebilirsiniz.
Alt katı tabağa alıp hazırladığınız kremayı sürün .Orta katı yerleştirip kalan kremayı sürün ve üçüncü katı yerleştirin.

Kivileri soyup ince ince dilimleyin.Tart jölesini paketin arkasında yazıldığı gibi su ile hazırlayın.Pastanın üzerine kivi dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde dizin.Kivilerin üzerine jöleyi yayın.

Krem şantiyi sütle çırpın.Yarısını pastanın yanlarına sürün ve fındıkla kaplayın.Kalan krem şantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına koyup pastanın kenarlarını süsleyin.
Buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top