30 Nisan 2012 Pazartesi

0

Sıkı kalça ve basen için yöntemler

Sıkı bir kalça ve kalkık bir popoya sahip olmak için yapılması gerekenler çok basit!

Zamanla yerçekimine maruz kalan popomuz ve gitgide yanlara doğru genişlemeye başlayan kalçamızı sıkılaştırmak hepimizin hayalidir. Bu hayal gerçekleştirmek aslında hiç de zor değil. Hadi, ne yiyip yemememiz gerektiğini öğrenelim ve bu egzersizleri hemen uygulayalım! Bikini giymeye çok az kaldı…

Ne yemeli?
Nişastalı besinler tercih edilmelidir. Yağsız et, balık, tavuk, yumurta gibi yiyecekler kalçalarınızın için çok yararlıdır. Hamur işi gıdaları ise akşam saatleri yerine öğle saatlerinde tüketmeye özen gösterin. İçecek olarak da bol su içmek komple sağlığımız için önemli olduğu gibi kalça ve popomuzun formunu korumamız açısından da faydalıdır. Ayrıca çay, çorba gibi sıcak içecekler de tüketilebilir. Az kalorili, bol vitamin ve mineralli meyve ve sebzelerin tüketimine de ağırlık verilmeli.

Ne yememeli?
Kalçalarda formu korumak için yağ kullanımı en aza indirgenmelidir. Kızartma yiyeceklerden ve ağır soslardan da uzak durulmalıdır. Tuzu da mümkün olduğu kadar az kullanmamız gerekir. Gazoz gibi asitli içeceklerden kesinlikle uzak durulması gerekir. Kalçaların en büyük tehlikesi ise şekerdir, çünkü alındığı zaman vücutta direk kalça ve popo bölgesine yerleşir. 

Soğuk duş etkisi
Soğuk su bacak, kalça gibi selülit ihtimalli bölgelerimiz için atalarımızdan kalma bir yöntem olsa da, oldukça etkilidir. Söylendiğinde kulağa ürkütücü gelebilir, ama burada size bahsettiğimiz saatlerce 'buz' gibi bir duş almak değil. Yapmanız gereken ılık suyla banyonuzu yaptıktan sonra, kalça ve üst bacak bölgenize tazyikli soğuk su püskürtmeniz. Bu şekilde vücudunuzun o bölgesindeki kan dolaşımı hızlanacak ve cildiniz canlanacaktır.

Hangi sporları yapmalı?
Kalça ve popomuzun şekillenmesi için en ideal spor yüzmedir. Hatta daha fazla etki görmek için daha fazla efor sarf etmenizi sağlayacak olan paletleri de kullanabilirsiniz. Ayağınıza paletleri de taktıktan sonra her gün yarım saat yüzdüğünüzde çok kısa bir zamanda kaslı kalça ve popolara sahip olabilirsiniz.

Ayrıca koşu, yürüyüş, paten ve bisiklet bacaklarımızı çalıştırdığı gibi kalçalarımızı da çalıştıran sporlardır. Dolayısıyla ince bir kalça için 30 dakikalık bir koşu, sıkı popo için paten, kalçanın çalışması için ritimli yürüyüş ve pedal çevirirken şekillenen bir popo için bisiklet yapmanız çok işe yarayacaktır.

Spor sevmeyenler ise dans etmeyi deneyebilirler. Çünkü özellikle Latin, Afrika gibi dinamik danslar kalça ve poponun kas kazanmasını ve şekillenmesini sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top