21 Nisan 2012 Cumartesi

0

streusel-plaumen kæsekuchen

erikli streuselli cheesecake

Haftasonu keyif saatinize uygun bir tatlımız var bugün. Zeytinli börülce salatasıyla beraber arkadaşımın evindeki mevlüde yapıp götürmüştüm ikisinide, maalesef zaman darlığından pekde güzel resimleyemedim ama gerçekten çok beğenildi.. Alışagelmiş cheesecakelerin dışına çıkmak isterseniz deneyin derim..

alt tabanı ve streuseli için
300 gr un
150 gr şeker
1 pk vanilya
1 çimdik tuz
175 gr tereyağ
1 tane yumurta

Hepsini karıştırıp yoğurun. 30dk buzdolabında dinlendirin. Hamuru ikiye bölün bir tanesini biraz daha büyük tutun.  Büyük tuttuğunuz hamuru fırın kağıdının üzerinde 26cm.lik kelepçeli kalıbın tabanı kadar açın kağıtla beraber kalıba yerleştirin. (bu şekilde kolay oluyor isterseniz direk tabana elinizle yayın) Diğer parçayı buzdolabından çıkarmayın.


500 gr erik (mürdüm eriği yada büyük eriklerden, 5 tane büyük erikten kullandım)
500 gr labne peynir
250 gr suyu süzdürülmüş tam yağlı yoğurt
3 tane yumurta
yarım limonun suyu
1 pk toz halinde puding (vanilyalı)
3 ym kaşığı erik reçeli (çilek kullandım)
100 gr şeker

hazırlanışı
Labneyi, suyu çok iyi süzdürülmüş yoğurdu, şekeri, limon suyunu ve vanilyayı çok iyi mikserle çırpın. Yumurtaları kırıp içine ekleyin tekrar çok iyi çırpın. Pudingi toz halinde karışıma ekleyin tekrar homojen karışım olana kadar çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine reçelin tanesiz kısımlarından sürün. Üzerine karışımı dökün eriklerin çekirdeklerini çıkarıp karışımın üzerine bastırmadan dizin. Dolaptan hamuru çıkarıp eriklerin üzerine minik mink koparıp streuselini yapın. Önceden ısıtılmış 180C fırında yaklaşık 45 dk. pişirin. 1 gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman üzerine pudra şekeri eleyin.

erikli cheesecake

* orjinali 500gr labne yerine magerquark ve 250 gr mascarpone bulabilirseniz bu malzemeler ulaşamazsanız yukarıda ki malzemelerle gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top