26 Mayıs 2012 Cumartesi

0

Yatak odalarımızın kapıları

Çocuklarının hayatına karışan aileler kadar sinir bozucu pek bir şey yok. Çocuk demem de tam anlamıyla lafın gelişi. Yaş kaç olursa olsun "ama sen benim için hep çocuk kalacaksın bebeğim" nakaratıyla bir türlü büyümesine izin verilmeyen kazık kadar adamlardan/kadınlardan söz ediyorum. Anne baba ve hatta bir üst versiyon dede/nine tahakkümüyle hayatlarının gidişatına tek başlarına karar veremeyen insanlardan söz ediyorum.. ki, bunların içinde kendileri de anne/baba olup aynı zulmü evladına uygulayanı mevcut.

Girişi hemen başbakana bağlayıp huzura erme paragrafına geldim, azami dikkat lütfen..

Annemiz babamız bile olsa, özel hayatımıza karışan insanlara nasıl açık ya da gizli gizli gıcık oluyorsak, memleket kadınlarının kaç çocuk yapacağından tutun, yapacakları çocukları nasıl doğuracaklarına kadar, ve hatta yasal süre dahilinde kürtaj olup, doğurmayacaklarına kadar her özel mevzuya karışan bir başbakanımız var, insan sinir sahibi olmaz da ne yapar ey cemaat?

Yahu yetişkin insanlardan bahsediyoruz değil mi? Reşit olmuş, akıl sağlığı yerinde, oy veren askere giden, suç işlerse ceza alan vs. vs.. hakları ve sorumlulukları olan vatandaşlardan, bireylerden söz ediyoruz değil mi? Annenin babanın bile fikir beyan ederken sıkıntı duyması gereken konularda bizim başbakan gayet rahat, gayet kendinden emin ahkam kesiyor. Kadınların saçıyla başıyla, rahmiyle bedeniyle uğraşmak neden bu kadar kolay bu memlekette? Yatak odalarımızın kapıları neden başbakana açık arkadaş? Ayıp olmuyor mu cümlemize?

Yok gündem değişsin, arada bi şeyler kaynasın gitsin diye trolleme yapılıyorsa, onun da artık başka mecralara akma zamanı geldi. Çoktan geldi de geçiyor, biz de öyle seyrediyoruz tren öküz ilişkisine göndermeler yaparak. Kadının bedeni üzerinden trolleme yapmayın artık. Kadının ruh sağlığı akıl sağlığı üzerinden mevzu değiştirmeyin, kılıf aranmayın, perdeleme gürültüye getirme yapmayın. İçişleri bakanı çıksın bi şeyler söylesin saçımızı başımızı yolalım ona bile eyvallah, ama artık yetti yahu.. yatak odalarımızdan çıkın, yatıp kalkıp kadınlarla uğraşmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top