30 Temmuz 2012 Pazartesi

0

FIRINDA KARIŞIK KIZARTMA



Ben kızartmalar için fırını tercih ediyorum..Hem daha sağlıklı ,hem daha hafif
Tavsiyemdir..

MALZEMELER

Patlıcan
Sivri biber
Kabak
Patates
Kırmızı biber
Tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için
3 domates
2-3 diş sarımsak
Sıvı yağ
Bir çimdik tuz


YAPILIŞI
Patlıcanı alacalı soyun  ince ince dilimleyip tuzlu suda acısının çıkması için 15-20 dk bekletin.Yıkayıp süzüp derin bir kaba alın.Diğer sebzeleri de soyup küp küp dilimleyin.(Patatesi biraz ince yapın )
tuz ve yağ koyup kapta harmanlayın.

Tepsiye yağlı kağıt serin.ve sebzeleri yayın..



180 derece fırında patatesler kızarana dek pişirilir.
Rendelenmiş domatesi ve sarımsak az yağda kavurarak sosunu hazırlayın..
Kızartmanın üzerine dökün.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top