31 Temmuz 2012 Salı

0

Kış Hazırlıkları

Taze Fasülyenin Kurutulması

Kış hazırlıklarına yavaş yavaş başlamak gerekiyor artık.
Biz bu sene geç bile kaldık ;)
En büyük yardımcım yine görev başında...

Fasülyleri babam Burdur'dan  aldırmış. Gerçekten çok lezzetli bir fasülyeymiş.
Birazını diplelik, birazını kavurmalık doğradık.
Bir gün (hatta bir öğleden sonra/yarım gün) güneşte kaldı sonra gölgeye aldık ki rengini kaybetmesin.
Kışın pişirdiğimizde de yeşil olsun. Aralıklarla fasülyeleri ters düz etmekte fayda var. Şöyle elinizle karıştırsanız yeter. Havanın nemi, sıcaklığı, esinti vb. kurutma için önemli.
Benimkiler 3 gün de kurudu. Şimdi geniş bir tepsiye koydum.
Ara ara şöyle bir karıştırıyoum. 3-5 günde öyle kalsın ki iyice kurusun.

Diplelik doğranan fasülyelerimiz...
Fotoğraf biraz bulanık  olmuş ;)

Bu da kavurmalık, yemeklik doğrananlar...
Verev doğruyoruz fasülyeleri ;)

 
İşte kurutulmuş taze fasülyelerimiz...


Verev doğradığımız kavurmalık kurutulmuş fasülyeden de diple yapabilirsiniz.




Kışın afiyetle yenecek bunlar...
Buyrun beraber olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top