26 Temmuz 2012 Perşembe

0

PİLELİ BÖREK




MALZEMELER

1 kilo (5 adet) yufka
Yarın su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İç harcı:
Peynir ve maydanoz karışımı

Üzeri için:
İki yumurta sarısı






































YAPILIŞI

1-Yufkayı tezgaha serin .Üzerine Yağ ve su karışımı harcını sürün.4 'e bölün.
2-Üçgen ucu size baksın.Elinizle yukarıdan aşağı toplayın.
3-Kenarlardan aşağı doğru kıvırın.
4-Peynirli harcınızı koyup,Sigara böreği gibi kenarlarını toplayarak sarın.
5-Tersini Çevirin.
6-Yağlanmış tepsiye yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top