25 Temmuz 2012 Çarşamba

0

Saçlar Kadının Tacıdır..

Tabi doğru kullanılırsa. Yani ten renginize uygun saç rengini ve yüz şeklinize gidecek en doğru kesimi tutturursanız.

Mesela esmer tenli bir kadının saçlarını inatla hakiki bir sarışından daha sarıya boyatması Türk kadınlarının en çok yaptığı yanlıştır. Hele birde bunun kaşlarının karalığına dokunmayıp saçlarını sarıya boyatanları varki sözün bittiği yerdir. Buğday tenli hanımlar esmerlere oranla biraz daha şanslı. Hafif bir röfle ya da usta bir elden çıkma balyaj ile gayet hoş görünebilirler. Ama rica ederim lütfen ama lütfen esmer hanımlarımız saç renkleriyle oynamasınlar.

Sizlere ne demek istediğimi anlatmak için birbirinden güzel örnekler buldum.




Mesela Sedef Baran. Saç dibi simsiyah, kaşlar kapkara ama saçlar platin. Böylesi zor bulunur :)




Mesela Zeynep Ilıcalı. Esmere yakın koyu bir buğday tene sahip. Ve bu tene kızılımsı bir sarı renk. Çok fena. Yanındaki hanımın aslan yeleleri ise 90'lardan çıkmış gibi. Bu model artık demodeninde demodesi. Yoktur daha ötesi. Birde zilyon kere dediğim gibi bu kadar yanık ten üstüne fazla makyaj olmuyor olmuyor olmuyor !



Birde topuz ya da at kuyruğu model yapıp ön kısmın koyu uçların açık göründüğü tonlama var. Buna birde modelin absürtlüğünü ekledik mi felaketlerin felaketi bir görüntü çıkıyor ortaya. Mesela Sedef Altunbaş. Çok beğenirdim bu kızcağızı. Olaylı evliliği ve sonrası gelen beklendik ayrılığıyla bir zamanlar memleketin gündemini epey meşgul etmişti. Boşanması sonrası ortadan tamamen kayboldu. İyi de etti. Ama seneler sonra kendisini bu halle görmek istemezdim. Şeker Kız Kendi kıyafetiyle hayatımda görüp görebileceğim en felaket saç modeliyle ne diyeceğimi ne yazacağımı şaşırdım. O sallantılar nedir sorarım size. Valla içimden o iki sallantıyı tutup güzel afilli bir fiyonk yapasım geliyor. Nasıl bir ironiyse artık hanımefendi bir de modacı olmuş ve gelinlik tasarlamış. Tam bir şenlik :)

Sanırım bu koyu tene sarışın olma inadının tüm suçlusu Rihanna ve Beyoncé. Onlara da yakıştırmıyorum. Şayet koyu ten ve en uygun saç renginde iyi bir örnek isterseniz size Jennifer Lopez 'i tavsiye ederim. Kanımca koyu kestane saçlarına attırdığı bal rengi (bakın sarı değil bal rengi diyorum) röfleleriyle buğday/esmer tenlilere en doğru örnektir.




Share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top