27 Eylül 2012 Perşembe

0

ANLAYANA !!1!!!

Angelina Jolie görmüş İdris Naim gibi olasın işalla temennisiyle tepemi attıranları kızdırıyorum bu aralar. Pek bi eğlenceli oluyor tavsiye derim. Şimdi bir de imdada Ümit Özat yetişti, aman aman.. ne ekmeğini yerim ben bunun. İzledim neler olmuş bitmiş diye, meğer cinsiyetçilik bu efendinin sayesinde ne zamandır almadığı bir ayar almış. Yummy!

Tabii bu arada, aslında Ümit beyin haklı olduğunu, kadınların futboldan anlamadığını, kadınlarla futbol konuşulamayacağını ve fakat, bunu öyle ortalık yerde hele ki bir canlı yayında faş etmenin stratejik bir hata olduğunu bla bla.. anladınız işte.. böyle düşünen erkekler hayli fazla. Canlarım.

Erkeklerin illa ki bi şeyler bulup, hatta bulamayınca da uydurup, kadınlar anlamaz bundan eyoo! demelerine hastayım. Usulca yanlarına yaklaşıp, e ama bu bir teselli? demek istiyorum. Anlamaz diye bir şey yok, gayet de anlar.. ama galiba bazı şeylerin aranızda kalmasını, erkeklere özel olmasını istiyorsunuz. Normal, kadınlar da yapıyor bunun bi benzerini. Onların da erkekler anlamaz bundan şekerim'leri var pek güzel. Aslında bal gibi biliyorlar ki ortada anlaşılmayacak bi şey yok.

Ama galiba Ümit bey ve benzerleri bilmiyorlar. Hakikaten bilmiyorlar, anlamıyorlar. Kuralları bilmem kaç yıldır yazılı çizili olan, kayıt altında olan, örnekleri sabah akşam izletilen, haftanın her günü koskoca insanlarca tartışılan bir faaliyetin anlaşılmayacak bi yanı yok. Zorla öğretiliyor yahu neyini anlamayacağız?

Cinsiyetçiliği de anlıyoruz, hem sadece kadınlara yönelik olanını değil, erkeklere ve eşcinsellere yönelik olanını da. Yani aslında erkeklere yönelik olanını bulduğumuzda nadide örnekler sergisine itinayla kaldırıyoruz ama bu anlamadığımız manasına gelmesin lütfen.

Şimdi düşündüm de aslında bazı erkeklerin işi zor. Hem kadınlara, hem eşcinsellere cinsiyetçilik yapacaksın, hem bunu gizlemeye çalışacaksın, ama stadyumları doldurup hep bir ağızdan homofobini haykıracaksın.. zor iş. 

Futbol kadar olmasa da kadınların anlamayacağı düşünülen bi diğer mevzu da siyaset. Bak misal başbakan "şimdi ifade özgürlüğünün zirvede olduğu bir dönemden geçiyoruz" demiş. Siyasetten anlayan erkeklerin bunu bana tane tane açıklamasını istiyorum, zira ben bi nane anlamadım. Gayet ciddiyim.

Cinsiyetçi ve homofobik erkelerden de bi ricam var. Gizli homofobikler de üstüne alınsın lütfen, eğlenmek benim de hakkım.

Hani "karı gibi gülme" gibi onlarcasını kullandığınız cinsiyetçi sözleriniz var ya.. ya da eşcinselliği aşağılayıcı bir sıfat olarak kullandığınız tamlamalar? Hani maçlarda avaz avaz huşu içinde gözleriniz yuvalarından oynayarak ve birilerine "ibne!" dediğiniz için, kendinizi hiç olmadığınız kadar erkek hissederek haykırdığınız sözler? Bana bunları anlatın. Sizler de bana bunları tek tek, tane tane bi anlatın. Bakalım anlıyor muyum, anlamıyor muyum?

ANLAYANA !!1!!!

hahha..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top