31 Ekim 2012 Çarşamba

0

korsan pasta

korsan pasta
Ekimin ilk haftası oğlumun doğum günüydü. Ben bu sene doğum günü kutlamasından yana olmasamda aklı daha da eren oğlumun ısrarları tavan yaptı. Evde  çok kalabalık olmayan, minik bir partiyle kutladık. Pastasını elimden geldiğince oğlumun hoşuna gideceği şekilde yapmaya çalıştım. Tabi gönül istiyor bol karakterli ve hareketli pastalar yapmayı ama olmuyor:) Oğlum çok beğendi pastasını tabi arkadaşlarıda:) arkadaşlarının anneleri korsan nerede diye sorsalarda, bizim coşkumuzu bozamadılar:)

Pastanın enteresan kısmı kaplamasının marshmallowdan yapılması. Şeker hamurunu burada temin edemiyorum kendim yapmaya da üşeniyorum;) internette de dolaşan bu kolay hamuru bari yapayım dedim. Gerçekten çok kolay.. Sizlerle püf noktalarını paylaşmak istiyorum. Öyle aman aman bir işi yokmuş vede zorluğu.. Microwave fırınınız varsa işiniz çok daha kolay anında eritip pudra şekeriyle yoğuruyorsunuz. Ama ben kullanmadım ilk denemeyi benmari usulu yaptım.

300 gr marshmallow
1 çimdik tuz
4 ym kaşığı su
700 gr elenmiş pudraşekeri
marshmallow şeker hamuru

Marshmallowu benmari usulu eritin, tuz ve suyu ekleyip karıştırın. (Çok çok yapışkan oluyor kızgın güneşte ayakkabınıza yapışan sakız misali:) Pudra şekerini azar azar ekleyip kaşıkla karıştırın. Hamur toparlanmaya başlayınca pudra şekerini azar azar ekleyerek elinizle yoğurmaya başlayın. (şekerin hepsini kullanmadım) Elastik ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Strece sarın. 24 saat hamurun dinlenmesi gerektiği söyleniyor ne kadar geçerli bilemiyorum bende söz dinledim ve beklettim. Ertesi gün hamur öyle bir kurumuş ki açmak ne mümkün..

Telaş yapmıyoruz hemen microwave atıp bir iki çeviriyoruz yumuşacık bir kıvam alıyor az pudra şekeri ekleyip bir iki çeviriyoruz ipek gibi hamurumuz hazır.. Hamur açar gibi pudra şekeri serpip açıyoruz. Pastamızın üzerini kaplıyoruz. Bu esnada hamur sarsamda  yine kurudu panik yok yine microya atıp yumuşatıyoruz istediğimiz rengi ekleyip biraz pudra şekeriyle yine yoğuruyoruz. Modellemesine geçiyoruz:)

marshmallowlu şeker hamurlu korsan pasta

pandispanyası için aşağıdaki malzemeleri 26 cm.lik kalıba kullandım.
6 yumurta
5 ym kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı portakal suyu
2,5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

ara katı ve üst katına çikolatalı ganaj ayrıca ara katına bol çikolata parçacıkları ve antep fıstığı kullandım...

canım oğlum, paşam; sağlıkla, mutlulukla başarıyla çok çok çok uzun senelere inşaAllah....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top