25 Ekim 2012 Perşembe

0

KURBAN ETİNDEN FIRIN PİRZOLA

 Malzemeler:

* 8 adet kuzu pirzola
* 2 tane halka doğranmış patates
* 2 tane domates
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 1 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1-2 damla sirke
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 dal defne yaprağı
* 5-6 tane tane karabiber
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Büyükçe bir kap içinde bütün malzemeler iyice karıştırın. Fırın tepsisine dizildikten sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edin. 180 derecede 1 saate yakın pişirin. Fırından çıkarın sıcak sıcak  pilavla servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Üzeri kızarmaya başlayınca folyo kağıdı ile kapatabilirsiniz.
* Üzeri iyice kızarmadan kapamayın.
* Su az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Kuzu eti yumuşak ve yağlı olduğundan fırında çabuk pişer.
* Kuzu eti ile pişen patatesler çok lezzetli olur.
* Patates sayısını artırabilirsiniz.
* Defne yaprağını et iyice pişince servisten önce fırın tepsisinden alabilirsiniz.
* Suyu az bir yemektir. Suyunu dikkatli ayarlamak gerekir.
* Fırında kızartma gibi yapılıyor.
* Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Etleri bütün malzeme ile ellerinizle iyice karıştırın.
* Etleri malzemelerle biraz bekletebilirsiniz. Etler daha lezzetli olur.

SABAH YIKANAN BULAŞIĞIN İŞİ BİTER, AKŞAMDAN KALAN BULAŞIĞIN DİŞİ ÇIKAR.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top