28 Ekim 2012 Pazar

0

ŞEKERPARE




MALZEMELER
2 adet yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağına yakın un

Üzeri için:
1 yumurta sarısı,badem veya fındık

Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Yarım limon

YAPILIŞI:
Ön hazırlık olarak 3,5 su bardağı suyla ,3,5 su bardağı toz şekeri kaynatıp içine limon suyunu ekleyin.Soğumaya bırakın.
Margarini eritip ılıtın. Büyükçe bir kaba iki yumurta kırın.Akları ile sarılarını iyice tel çırpıcıyla çırpın.Margarini elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyin.Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurdan ceviz iriliğinde küçük bezeler yapın.Elimizle hafifçe bastırarak yassıtın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine çırpılmış yumurta sarısı   sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkar çıkmaz şerbeti tepsiye dökün.Şerbetini iyice emmesi için tepsinin ağzını kapatın.Şerbeti emdiğinden emin olunca servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top