26 Kasım 2012 Pazartesi

0

Açken egzersiz yapın

Amerikalı fitness eğitmeni Tony Hill boş bir mide ile yapılan egzersizin çok etkili olduğunu belirtti..

Son dönemde rol aldığı ‘Kuzey Güney’ dizisinde baklavalı karın kaslarıyla dikkat çeken Kıvanç Tatlıtuğ’un fitness eğitmeni Tony Hill; mükemmel bir vücuda sahip olmanın tüyolarını verdi. Hill, Tatlıtuğ için nasıl bir çalışma yaptıklarını da anlattı.

Doğru egzersizler ve beslenme programıyla herkes istediği vücuda kavuşabilir mi?

Bu mümkün ancak tek başına yeterli değil. Bu işe zihniniz ve kalbinizle de inanmanız gerekiyor. İyi bir vücuda sahip olmak zor bir iştir; disiplin gerektirir.

Hiç spor yapmamış birini belli bir tempoya alıştırmakta zorlanıyor musunuz?

Daha önce hiç fitness yapmamış birinin uzman bir koça ihtiyacı vardır. Çünkü kendi potansiyeliyle ilgili fikri yoktur. Bunun iyi tarafı da var, kötü tarafı da. İyi tarafı, büyük bir azimle bu işe başlanmasıdır. Kötü tarafı ise istenilen sonucun beklenilen zamandan daha uzun sürede alınmasıdır.

DÜŞÜK KALORİ ALMAYIN

Düz bir karın için neler yapmak gerekiyor peki?

Karın karmaşık yapıya sahip bölgelerdendir. Burada odaklanmanız gereken en önemli şey doğru beslenmedir. Hepimiz karın kaslarına sahip olabiliriz ancak onları görmek zordur çünkü üzerleri yağla kaplıdır. Düz bir karın için aşırı sıkı diyetler yapmayın, günlük almanız gereken kalori miktarının altına düşmeyin.
Kadınlar size hangi taleplerle geliyor?

Basenlerini eritmek ve kalçalarını kaldırmak, sonra da kollarını şekle sokmak istiyorlar. Ne çok cılız, ne de heybetli görünmek istiyorlar. Ağır egzersiz programlarından kaçınıyorlar.

Yağın etkili yakımı için neler yapılabilir?

Antrenman sırasında ve sonrasında kahvenizden birkaç yudum almanız yağ yakmanıza yardımcı olur. Tabii kafein hassasiyeti olan kişilerin kahveden uzak durması gerekiyor. Boş bir mide ile yapılacak antrenman da etkilidir. Gün içerisinde 30 dakika kardiyo yapılmalı; sabah saatleri bunun için en iyi zamandır. Kardiyo yaparken bir aletten diğerine geçmemek ve 30 dakikanızı aynı aletle tamamlamak da önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top