29 Kasım 2012 Perşembe

0

Chanel "Little Black Jacket" by Karl Lagerfeld


Grand Palais - Paris 
Moda Cambazı
La Petite Veste Noire (Little Black Jacket)


Styling'ini Vogue Paris'in eski editörü Carine Roitfield'in yaptığı, Chanel'in efsanevi baş tasarımcısı Karl Lagerfeld'in fotoğrafladığı Grand Palais'deki "Little Black Jacket" sergisine gittim.

Chanel'in, hatta dünyanın gelmiş geçmiş en ikonik ürünlerinden olan "Little Black Dress"in felsefesi ile ortak paydada buluşan "Little Black Jacket" 109 ünlü ile fotoğraflandı.



Little black dress (küçük siyah elbise) ile ilgili Karl'ın söylediği özlü söze katılmamak mümkün değil: "One is never over-dressed or under-dressed with a little black dress".

Şimdi söz sırası "Little Black Jacket"da. Bir siyah ceketin kaç farklı stilde kullanılabileceğinin çarpıcı bir gösterisi. İlham verici... Dolabımda hiçbir şey yok diye yakınanlara, bir küçük siyah ceketle neler yaratabileceğini gösteriyor.


Moda Cambazı



Chanel Little Black Jacket



Aynı ceketi hem kadınlarda bambaşka (hatta birbirine zıt) tarzlarda, hem de erkeklerde maskulen bir tavırla kullanması inanılmaz.





Moda Cambazı




Chanel Takım Elbise









Karl Lagerfeld'in eski ikonik ürünü bu sergi ile yeniden canlandırarak iletmek istediği mesaj ise; küçük siyah ceketin her gün, her ortamda ve herkes tarafından kullanılabilecek bir kült kıyafet olduğu.



Moda Cambazı


Bu arada Lagerfeld imzası kenarındaki sarı ojeli el bana ait. Şu sıra ojede neon sarıya taktım. Yaz rengi olarak düşünülse de, koyu renkli kış kıyafetlerinde patlak, güzel ve enerjik bir görüntüsü oluyor.











Sergi girişi ücretsiz olduğu gibi, bir de sergideki fotoğrafların orijinal boy posterini hediye ediyorlar. Paris'in hem sanata hem de sanatsevere olan bu yakınlığını dünyada eşsiz buluyorum. Dünyada sadece Türkler'e özgü olmayan, her ülkede eşi olan uygulama ise insanların 2-3 defa kuyruğa girip, aldıkları posteri saklayarak 2-3 poster almaya çalışması. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top