24 Kasım 2012 Cumartesi

0

Kariyerinize Estetik Dokunuşlar

Rekabet ortamının hızla arttığı iş hayatında, iyi bir kariyer sahibi olmak için, üniversite mezunu olmak, yüksek lisans yapmak, alanında uzmanlaşmak bazen yeterli olmayabiliyor. 

Güzel ve yakışıklı olanların daha kolay yükseldiği, daha çok para kazandığı yönünde ki inanç yaygınlaşıyor ve kariyer için estetik operasyon yaptıranlar artıyor.

Estetik Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel; iş hayatında ticari rekabetin yanı sıra, çalışanlar arası oluşan rekabetinde arttığını belirtiyor ve görünüşün önemli olduğuna inananların, giyim kuşam dışında bedeninde de değişiklikler yaptırdığını söylüyor. İş ilanlarında en çok prezantabl özelliklerin altının çizildiğini, bunun anlamının sadece eli yüzü düzgün, iyi giyimli olmanın üstünde bir algıyı barındırdığına dikkat çekiyor.

İlk görüşmesinde daha etkili olmak isteyen ve diğer rakiplerini alt etmek için kişilerin dış görünüme daha fazla önem verdiğine vurgu yapıyor. Yüzünde ya da bedeninde beğenmedikleri yeri değiştirmek, kendini daha iyi hissetmek, özgüvenini arttırmak amacıyla estetik ameliyat isteyenlerin sayısının gittikçe arttığına vurgu yapıyor. Operasyon için başvuran kişilerin özgüvenlerinin yüksek olduğunu söyledikleri halde, hiç profil fotoğrafının olmadığını fark ederek burnunu değiştirmek isteyenler bile olduğunu dile getiriyor.

Kariyer estetiği yaptıranları 2 ayrı grupta değerlendirmek gerektiğine değinen Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel, bu grupların kariyerine başlamadan önce operasyon yaptıranlar ile kariyerinde üst düzey yönetici veya etkili pozisyonlarda bireyler olup estetik yaptıran çalışanlar olduklarını belirtiyor. Kariyerinin başlangıcında yaptırılan estetiklerde en çok tercih edilen işlemlerin daha çok burun estetiği, meme estetiği gibi estetikler iken, kariyerinde ileri seviyelere ulaşanlarda ise yüz gençleştirme, liposuction, saç ekimi gibi işlemler olduğunu ifade ediyor. Kariyer estetiği yaptıranların özellikle üst düzey yöneticiler ve CEO lar, sanatçılar, siyasetçi ve bürokratlar, tv sunucuları ve hatta meslektaşları doktorların dahi genç ve yetenekli rakipleri karşısında ayakta kalmak, dinç, dinamik, bakımlı ve sıkı görünmek için estetik yaptırdığını söylüyor.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte estetik operasyonların kolaylaştığını, tedavi sürelerinin azaldığını, operasyon izlerinin belli olmadığını belirten Tuncel; “Günümüzde öğle yemeği arasında estetik operasyon yaptırmaya gelen üst düzey yöneticiler oluyor” diyor. İş hayatının yıpratıcılığının erken yaşlanmayı da beraberinde getirdiğine değinerek, 35-45 yaş arası kadınların yüz gençleştirme ve germe, lazer uygulamaları, göz kapağı ve gözaltı torba ameliyatları için geldiğini belirtiyor. Erkek hastaların en çok burun ameliyatı, saç ekimini tercih ettiğini sözlerine ekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top