28 Kasım 2012 Çarşamba

0

KAYMAKLI AYVA TATLISI



Ananem Çankırı'dan bahçelerinden ayva göndermiş sağolsun. Bende bir kısmını ayva tatlısı yaptım.Bu tarifimi gelibolu17-midedenkalbe blogundaki Porselen demlik çay saati etkinliği'ne gönderiyorum.

MALZEMELER

4 adet ayva
8 yemek kaşığı toz şeker (her ayvanın yarısı için 1 yemek kaşığı)
2 su bardağı su
1 çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Kaymak
Antep fıstığı tozu
Limon(Ayvaları kararmaması için)

YAPILIŞI
Ayvaları yıkayın kabuklarını soyun.(kabukların bir kısmını ayırın).Ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdek kısmını çıkarın.(Çekirdekleri ayırın)Ayvaları soyar soymaz kararmaması için limonla ovun.
Yayvan bir tencereye çekirdek kısmı yukarı gelecek ayvaları dizin.Ayvaların üzerine her ayva için 1 yemek kaşığı şeker koyun.Yarım bardak suda çay kaşığının ucuyla gıda boyası koyup karıştırıp ayvaların üzerine dökün.Ayırdığınız kabukları ve çekirdekleri ayvaların etrafına serpiştirin. 1,5 su bardağı su ekleyip kaynayıncaya kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1,5 saat ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayvalar soğuduktan sonra üzerine kaymak ve antep fıstığı tozu koyarak servis edin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top