28 Kasım 2012 Çarşamba

0

Patatesli Sarma Börek (Suda bekletilen)


Başardım...
İlgilenen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.
Bana önerilen sitelere giriş yapamadım ama bu mantıkla başka bir siteye ulaştım.
Umarım ileride sıkıntı yaşamam.
Size henüz öneremiyorum sadece baştaki fotoğrafı bu şekilde yükledim.

Fotoğrafa gelince börekleri hazırlayıp buzluğa atıyorum. 
Misafir geldiğinde hazır oluyor. 
Son dakika haberim olduğu için yetişmesi için iki çeşit böreğimi birlikte attım fırına...
Sayı az, çeşit çok...

Yukarıda ki fotoğrafta Patatesli-kıymalı Sarma böreğimiz
ve pırasalı küçük börekçiklerimiz güzel güzel pişiyorlar.

Her zaman ki gibi en son halini çekmeyi unutmuşum ;)


Malzemeler
1 kg yufka (6 adet)
1 paket margarin

İç malzemesi
4 orta boy patates
200 gr. kıyma
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı
Önce patatesleri haşlıyoruz.
Daha sonra kıymayı sıvıyağda kavuruyoruz ve tuzunu ekliyoruz.
haşladığımız patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz.
Tuz, karabiber ve kıymayı ekleyerek, güzelce karıştırıyoruz.
İç malzememiz hazır...

Margarinimizi eritiyoruz, yalnız kızdırmayacağız.
Bir yufkayı seriyoruz ve güzelce yağlıyoruz.
İkinci ve üçüncü yufkayı da üzerine serip aynı işlemi yapıyoruz.
Daha sonra yufkayı 12 eşit parçaya bölüyoruz.

Fotoğraftaki gibi bolca iç koyarak sarıyoruz.



Hepsini sarınca hemen pişireceksek bile buz dolabında yaklaşık bir saat dinlendirelim.
Hemen pişirmeyeceksek buzluğa atalım...
Pişireceğimiz zaman böreklerin üzerini geçecek kadar soğuk su koyalım.
Yaklaşık 5-10 dakika suda bekletelim.
Daha sonra suyunu süzelim ve iki elimizin arasında böreklerin fazla suyunu akıtıp,
tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı sürerek, yaklaşık 190 derecede pişirelim.

Çıtır çıtır çok lezzetli böreklerimiz olacak ;)
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top