31 Aralık 2012 Pazartesi

0

2012 'nin En İyileri !!

Verdiğiniz cevaplar sayesinde elimde Vanity Fair 'in Best Dressed of the Year listesiyle yarışır bir listem var. Zaten o listelerde mutlaka ama mutlaka abuk sabuk birkaç isim olur. Ama göreceksiniz benim listemde bir tane bile aaa bu nasıl listeye girmiş ki ? diyeceğiniz isim yok :)

YILIN ELBİSESİ : Açık ara farkla Gwyneth Paltrow 'un Oscar Törenine giydiği pelerinli beyaz Tom Ford elbiseyi seçtiniz ! Ardından Cambridge Düşesi Kate 'in Jenny Packham elbisesi geliyor.



Bu 2 isim dışında yılın ikonik elbiseleri olarak seçtiklerinizin içinde Gossip Girl 'ün finalinde Blair Waldorf 'un giydiği Elie Saab elbise;


Keira Knightley 'in Anna Karenina galasında giydiği Erdem ;


Charlize Theron 'un Dior 'u


Milla Jovovich 'in Elie Saab


Blake Lively 'nin Zuhair Murad


Julianne Moore 'un Dior 'u


ve Derin Mermerci 'nin L'Officiel dergisinin kapağında giydiği Tom Ford piton elbise geliyor.


YILIN KOLEKSİYONU : Balmain Fall 2012 'nin Fabergé yumurtalarından esinlenildiği tüm incili modelleri, Tom Ford 'un 2012 Fall ve Stella McCartney 'in özellikle Saskia elbisesi yılın en çok beğenilen ve konuşulan koleksiyonları oldu.




YILIN GELİNLİĞİ : Böyle bir soru sormadım ama verdiğiniz cevaplardan yılın gelinliği de belirlenmiş oldu. Kate Middleton ve Kate Moss 'un da gelinliği söylenmiş ama sorduğum 2012 yılı içindi. 2012 'nin gelinliği Anne Hathaway 'in Valentino Couture 'ü oldu.


YILIN EN ŞIKLARI : Seçimlerinizde 3 isim ön plana çıkıyor. Gwyneth Paltrow, Diane Kruger ve Cambridge Düşesi Kate.




Bu 3 ismin ardından gelenler ise ;

Miroslava Duma

Olivia Palermo

Taylor Tomasi Hill

Ulyana Sergeenko

Blake Lively

Kasia Smutniak

Blonde Salad - Chiara Ferragni

Poppy Delevigne

TÜRKİYE 'NİN EN ŞIKLARI : Türkiye sınırları içine geldiğimizde ise en şık bulduğunuz isimlerin başında Feryal Gülman, Siren Ertan Çarmıklı, Derin Mermerci, Hande Ataizi, Ezgi KıramerEce Sükan, Edvina Sponza ve Sanem Tezman geliyor. 









Bu isimlerin yanına bu sene 4 yeni isim katılıyor. Arzu Sabancı, Begüm ŞenGül Saygı ve Didem Soydan. 





Biliyorum ki bu sorulara benim verdiğim cevapları da merak ediyorsunuz. O zaman sıra ben de :) 

Yılın en ikonik elbisesi benim de Gwyneth Paltrow 'un Tom Ford elbisesi. Hollywood kırmızı halıda ise seçimlerim Gwyneth Paltrow, Keira Knightley ve Diane Kruger 'dır. Bizden ise kesinlikle Derin Mermerci 'nin bu post içinde resmini koyduğum siyah Hakan Yıldırım elbisesidir. Bence 2012 'nin en mükemmel şıklığını sergilemişti. 

Bu sene sosyetik isimlerimizde en rağbet gören marka ise hiç şüphesiz Victoria Beckham 'dı. Koleksiyondan giyilmedik elbise kalmadı. Başta Feryal Gülman, Arzu Sabancı, Siren Ertan Çarmıklı, Etel Baler, Beyza Aslan, Berrin Yoleri, Begüm Şen, Aslı Şen bir çırpıda Victoria Beckham sevenler olarak aklıma gelenler. 

Son dönemde ise Harvey Nichols 'ın Tom Ford koleksiyonlarını İstanbul 'a getirmesiyle ciddi bir Tom Ford salgını başladı. Yine Feryal Gülman ve Arzu Sabancı 'nın önderliğinde herkeste bir Tom Ford giyme yarışı başladı. 

Yılın en güzel şekilde süpriz yapanı ise Aslı Şen derim. Yeni fit ölçüleriyle öyle bir coştu ki eminim yıl boyunca bir çoğumuzu mest etti. 

Hem isim olarak hem de tarz olarak roket hızıyla giriş yapan ise Beyza Aslan. Victoria Beckham ile başladı, Pucci 'lerle devam etti, şu ara Balmain ve Tom Ford 'larıyla marka giyim adına takip edilesi zevkli bir isim oluverdi. 

Yılın ayakkabısı Christian Louboutin 'in bis un bout 'su, çantası ise söz konusu Türk sosyetiklerimizse elbette ki Hermes ve Chanel 'di. Bu 2 markanın değişeceği ihtimali ne yazık ki kırmızı renkte kar yağması kadar imkansız :) 

Yılın en çok konuşulan moda skandallarında ise ne yazık ki bendenizin imzası var :( İlk Eda Taşpınar 'ın çakma Chanel olayı hemen ardından Zeynep Tosun 'un Giambattista Valli çakması son derece keyifsiz ve tatsız konulardı. 

Ve hep beraber bir seneyi daha devirdik. 2013 'ün hepimiz için keyifli geçmesini dilerim. Turp gibi sağlıklı olalım, henüz bulamayanlar tez zamanda hayatının aşkını bulsun, anne olmak isteyenler yeni yılın ilk ayında hamile kalsın, en baba markalardan alışveriş yapmak isteyenlere yılbaşı piyangosu çıksın, ofisten burnunu çıkaramayanlar kendilerini Bora Bora 'da bulsun, tüm kilo derdi olanlar Gisele Bundchen gibi oluversin, tüm tasarımcılarımız özgün olsun, Ayşe Kucuroğlu mümkünse 2013 'te doğurmaya ara versin, Eda Taşpınar orjinal bir Balmain alabilsin, Işıl Reçber birgün makyaj yapmayı unutuversin, Feryal Gülman 'ın gardrobunun her santimetre karesini görebilelim, Hakaan 'ın çalınan son koleksiyonu artık çıksın gibi Pelin'ce dileklerimi sizlerle paylaşır ve  tüm yıl boyunca bloguma göstermiş olduğunuz ilgi için sizlere teşekkür ederim. 

İyi ki varsınız !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top