25 Ocak 2013 Cuma

0

Sivilcelere Ayva Çekirdeği Maskesi | Cilt Maskesi


Merhabalar!

O kadar çok yazı birikti ki sabahtan beri hangisi ile başlasam diye düşünürken hemen bir cilt maskesi ile başlayayım dedim.

Cilt maskemiz ayva çekirdeğinden yapılıyor.
Çok ilginç gelmiş olabilir, evet ilk duyduğumda bana da öyle geldi. Ve baya bir araştırmalara girdim. Olumlu sonuçlar çok fazla olduğu için denemeye karar verdim.

Uygulamamın ilk gününde gözle görülür bir şekilde yüzümde aydınlanma ve sivilcelerimin kızarıklıklarında solma gözlemledim. Bir kaç gün daha yapmaya devam edeceğim. Ayrıntıları sizinle twitter adresimde paylaşacağım.


O zaman hemen neler yapacağız anlatmaya başlayayım.

Malzemelerimiz
Ayva
Bir çay bardağı yarısı kadar ılık su
Bıçak


Ayvamızı yarıya bölüyoruz.

Bir ayvanın içinde genellikle 10-15 tane çekirdek oluyor.

Bu çekirdekleri ılık suyun içine koyuyoruz.



Ve iki üç gün bekletiyoruz. Bu çekirdeklerin içindeki maddeden dolayı su jelleşmeye başlayacak. Aynı bir jöle bir krem gibi. Ne kadar çok çekirdek o kadar iyi yani. Ben en başta yarım çay bardağı su kullandım ama biraz fazla geldi. Bunu da yarısından fazla aza indirdim. Aşağıda bulunan fotoğraftaki gibi. Jelleşme bir saat sonra geçtikten sonra başlıyor. Çok acayip bir deneyim.  Her hangi bir kokusu yok. Hatta bundan çok korkmuştum midem bulanır diye. Kesinlikle kokmuyor.

Jölemsi kıvama gelince yüz, boyun bölgesine sürün ve 30 dakika cildinizde bekletin. Cildinizdeki lekelerin yok olduğunu ve cildinizin sıkılaştığını göreceksiniz. Ayrıca eğer hassas bir cilde sahipseniz ve cilt bakım ürünlerine döktüğünüz paralarının cildinize herhangi bir geri dönüşümü olmadıysa, doğallıktan yanaysanız bu maskeyi kullanmalısınız. Ayva çekirdeği maskesi ile aknelerinizdeki belirgin düşüşe şahit olcaksınız.







Maskeden sonra yüzümü ılık suyla yıkadım ve daha önce size anlattığım Bepanthol'ü sürdüm.

Keşke önce ve sonra fotoğrafı çekseydim ama unuttum. Artık bir sonrakine yaparım.


Artık daha yumuşak  bir cilde sahibim. Dediğim gibi ayrıntıları Twitter adresimden aktaracağım.

Şimdiden iyi şanslar!
Kendinize cici bakın
:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top