25 Şubat 2013 Pazartesi

0

2013 Oscar Ödül Töreni Kırmızı Halı Kıyafetleri

    Yılın en şaşaalı  organizasyonlarından olan 85. Oscar Ödül Töreni dün akşam Los Angeles Dolby Theatre' da gerçekleştirildi. İşin sinema boyutunu bir tarafa bırakarak başka bir sanat dalıyla ilgilenmek de bize düştü. Dünyaca ünlü tasarımcıların kıyafetlerinin de gizli bir yarış halinde olduğu gecede şık isimler vardı ancak,  rüküş ve vasat olanlar çoğunluktaydı. Saat 3.30' a kadar dayanabilip kırmızı halı törenini izleyebildim ilk defa. Törene geçemedim ama sıcak sıcak kırmızı halıdan geçen tasarımları inceleyebildim. Bana göre kırmızı halıya ilk adım atanlardan Jessica Chastain Armani Prive işlemeli karamel elbisesiyle gecenin en şık kadınıydı. Bir başka Armani elbisesi giyen isim Naomi Watts da şıklar listemin başında yer aldı.  Son olarak, kısacık saçlarıyla dünya üzerindeki en güzel ve asil kadınlardan Charlize Theron'un Dior elbisesini çok beğendiğimi belirteyim. Bunun dışında şık bulduğum başka isimler de vardı. Ancak, benim en iyilerim bu üç ünlü oldu sanırım. Lafı çok uzatmıyorum ve elbiseleri detaylıca incelemek üzere sizleri aşağıya doğru davet ediyorum:)


     Madem en şık kadın olduğunu söyledim kendisini listenin başında tutmamak olmaz. Jessica Chastain, karamel rengi payet ve kristal işlemeli Armani Prive elbisesiyle feminenliğin zirvesine çıkmış görünüyor. Elbisenin renginin teni ve saçıyla öyle bir bütünlük oluşturmuş ki, neredeyse vücudundan bir parça gibi algılanıyor. Jessica' nın bu kadar güzel görünmesinde şüphesiz yana atılmış açık saçlarının ve ölçülü ancak vurucu makyajının da etkisi büyük.  Son olarak, Jessica' nın takılarının da Vintage Harry Winston olduğunu belirterek en şık kadına atıflarımı sona erdiriyorum. 


     En iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterilen Amy Adams, lavanta rengi Oscar De La Renta elbise giymeyi tercih etmiş. Bana göre elbisenin üstü ve rengi çok güzel. Ancak, kabarık ve ful fırfırlı alt kısmı kaba görünüyor. Amy' nin saçını beğensem de makyajını oldukça soluk buldum. Biraz daha canlı tonlarda bir makyaj ile elbisenin tonunu ten rengine daha uyumlu hale getirebileceğini düşünüyorum.


     Zoe Saldana' nın göğüs bölümünde işlemeler olan elbisesi Alexis Mabille. Elbisenin üst kısmındaki çiçek işlemeleri çok beğendim ancak, tek detayın göğüs bölümündeki bu işlemelerle sınırlı kalmasını tercih ederdim. Elbisenin alt taraflarına indikçe gözü yoran kemer ve etek ucundaki asimetrik oyunların artması şıklığını engellemiş. Oysa ki, alt tarafı sade inseydi çok daha şık olabilirdi. Ayrıca elbisenin rengini Zoe için uygun olduğunu da pek düşünmüyorum.


     En iyi kadın oyuncu ödülünü alan Jennifer Lawrance' ın Dior' un yeni yüzü olması dolayısıyla ne giyeceği önceden tahmin ediliyordu. Elbisenin belden oturtmalı balık modelini sevsem de alt tarafının oldukça kaba durduğunu düşünüyorum. Birçok kişi tarafından gecenin en şık kadınlarından biri seçilen Jennifer' ın bu elbiseyle hareket etmekte zorlandığı da aşikardı. Saçı ve makyajıyla birlikte elbiseden daha çok beğendiğim diğer detay da takıları oldu. Özellikle uzun pırlanta kolyesini sırtına doğru takması en doğru hareketlerden biriydi.


    En iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü alan Anne Hathaway' in yıllar sonra bu Oscar törenlerini izlerken büyük pişmanlıklar yaşayacağını düşünüyorum. Zira, önlüğe benzeyen Prada elbisesi o kadar kötü ki neresinden tutayım da güzel bir yanını yazayım diye düşünüyorum. Elbise, 1920' li yıllarda Audrey Hepburn' in giydiği bir tasarımdan ilham alınarak yapılmış Ancak, başarılı bir esinlenme olmadığı aşikar. Audrey Hepburn gibi dünya tarihinin gelmiş geçmiş en şık kadınlarından birisine de haksızlık yapılmış. Anne Hathaway' in elbiseyi son anda seçtiği de çok net ortada. Biliyorum fazla yerden yere vurdum ancak, dünyanın en iyi tasarımcılarıyla çalışıp bu durumda kırmızı halıya gelirsen eleştirileri de hak edersin:)

    Amanda Seyfried'in Alexander McQueen imzalı lila rengi tasarımı gecenin iyi elbiselerinden birisiydi. Özellikle elbisenin organze kumaş üzerine işlemelerini çok beğendim. Saçını ve makyajını da ölçülü bulduğum Amanda' nın elbisesinde töreni izlerken gözüme takılan detay sırt kısmının çok sıkması oldu. Özellikle o kısmında bir miktar taşmalara neden olan bu görüntü çok hoş değildi. Kendisi de zaten röportaj esnasında nefes almakta güçlük çektiğini şaka yoluyla belirtmişti. Benim için en iyiler arasında olmasa da geçer notu alan ünlülerden biri oldu.


     Gecenin bana göre en şık bir diğeri kadını Naomi Watts da Armani Prive elbisesiyle göz doldurdu. Armani' nin bu Oscar törenlerinde başarılı tasarımları olduğunu düşünüyorum. Naomi göğüs kısmında geometrik oyunları olan gümüş payetli elbisesi hem modern hem de zarif bir şıklığa kavuşmasını sağlamış. Özellikle gevşek topuzunu ve makyajını da çok beğendiğimi belirteyim.


    Jennifer Aniston bana göre gecenin kötü giyinen isimlerinden biri oldu. Valentino imzalı elbisesi üzerinde oldukça emanet duruyordu. Valentino' nun kırmızı onca güzel tasarımından bunu giymesine şaşırdım doğrusu. Üstelik, şu boyu, rengi ve modeli hiç değişmeyen saçlarından da sıkıntı geldi. Koskoca Oscar törenine sanki alışverişe gidiyormuş gibi dümdüz saçlarla gelme fikrine de kapılmasaydı keşke diyorum.


    Bana dünyanın en güzel kadınlarından biri kim diye sorsalar hiç düşünmeden aklıma Charlize Theron gelir. Bu yüzden ona biraz torpil mi geçtim bilmiyorum ama Dior elbisesinin içinde bir kuğuya benzemiyor mu? Kısa saçın bir kadına nasıl yakıştığının da en büyük kanıtı olan Charlize, bu sapsade beyaz elbisesiyle benim için gecenin en şık kadınlarından biri oldu.


     En son kırmızı halı töreninde giydiği Valentino koltuk kumaşından oldukça fazla eleştiri almış olsa gerek ki Adele eski rengi siyaha hızlı bir geçiş yapmış. Bana göre çok da iyi yapmış. Çünkü madem bu kilolarla yaşamaya dünden razı böyle ödül törenlerinde de vücudunu en iyi gösteren siyahı da seçmek zorunda. Belki biraz acımasız oldum ama Jenny Packham imzalı işlemeli siyah elbise bana göre Adele'in giyebileceği en iyi tasarımlardan birisi. Bu yüzden onu da vücuduna göre başarılı bulduğumu belirtmek istiyorum.


     Reese Witherspoon saks mavi bir Louis Vuitton giymeyi tercih eden isimlerden biri oldu. Elbisenin renginin kendisin yakışması dışında ne kumaşını ne de modelini hiç beğenmedim. Göğüs ve bel kısmında siyah biyelerle hareketlendirilmesi dışında da bir aksiyonu olduğunu düşünmüyorum. Reese' in saçı ve makyajı da sınıfı geçer kategorisinde benim için.


    Kristen Stewart'ın işlemeli Reem Acra elbisesini ilginç bir şekilde beğendim. Çünkü genellikle kendisinin kırmızı halı tercihlerini pek onaylamıyorum. Elbise bu kadar güzel olmasına karşın duruşundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum bu kızda bir eğretilik var. Elbiseyi cansız mankene giydirsek daha iyi taşırdı. 


    Jennifer Garner-Ben Affleck çifti son zamanlarda kırmızı halıdaki mükkemmel çift unvanını Brangelina çiftinden almış gibi görünüyor. Jennifer Garner' n elbisesine gelecek olursak, menekşe rngi Gucci Premiere elbisenin arkasına bayıldım. Özellikle renginin o fırfırlarla buluşması neticesinde gerçek bir menekşe efekti yaratılmış. Bu kadar güzel bir sırt detayına sahip elbisenin ön kısmının sadeliğini koruyarak biraz daha farklı olmasını isterdim.


    Nicole Kidman eskiden en beğendiğim kadınlardan biriydi. Ancak, artık kırmızı halı tercihlerini beğenmiyorum. Dün akşam giydiği elbise de favori tasarımcılarından  L'Wren Scott imzalıydı. Elbisenin Nicole' un üzerine oturuşunu sevdim fakat bu elbisenin Nicole Kidman havası taşıdığını düşünmüyorum. Onun buz gibi güzelliği daha farklı bir tasarımla buluşmalıydı. Aksesuarlarının yanlışlığından ise, hiç bahsetmeyeceğim bile.


    Sandra Bullock da benim için dün akşamın kötü giyinen ünlülerinden biri oldu. Sen kalk dünyanın en güzel elbiselerini yapan Elie Saab' dan bu tasarımı seç, giy, Oscar' a gel. Aklım almıyor doğrusu bu kadınlar güzel olmanın baskısı üzerinde kendilerini kaybederek mi yapıyorlar acaba bu seçimleri. Elbisenin klasik Elie Saab işlemeleri ve duruşu güzel ancak, üst kısmı Sandra'ya hiç yakışmamış. Ayrıca, resimde görülmüyor ancak, kendisi yana attığı saçlarını pırlanta bir tokayla tutturmuştu ki sormayın gitsin.


    Salma Hayek Alexander McQueen siyah kadife bir elbise giymeyi tercih etmişti. Bu defa boynunu kapatmasını sevdim ancak, işlemeleri pek yakıştıramadım. Ayrıca demode saç modeli de onu şıklıktan uzaklaştırmıştı Elbisenin göğüs kesimi daha aşağıda olsaydı daha iyi görünürdü diye düşünüyorum. Salma' nın mücevherleri de Cindy Chao'du.


    Oscar' ın en çok konuşulan elbiselerinden birisi de Helen Hunt'ın H&M kıyafeti oldu. Oscar törenine H&M elbiseyle katılmasını bir yana bırakıyorum bu kadar basit ve kötü görünen bir elbiseyi tercih etmiş olmasına inanamıyorum. 700.000 dolar değerindeki mücevherleri bile bu elbiseyi kurtarmaya yetememiş.


    Golden Globes'daki kırmızı halı felaketinden sonra yaptığı tercihiyle beni şaşırtan isimlerden birisi de Halle Berry oldu.  Derin V yaka dekolteli çizgili elbisesini Donatella Versace kendisi için tasarlamış. Kendisiyle özdeşleşen kısa saçları ve makyajı da oldukça iyi görünen Halle Berry bana göre kırmızı halının şık kadınlarından birisiydi.


     Geceye gümüş işlemeli Naeem Khan bir elbiseyle gelen Stacy Keibler de oldukça zarif görünüyordu. Elbise benim için çok şık değildi ancak Stacy Keibler'in vücuduna oturuşunu çok beğendim. Özellikle bel hattını ortaya çıkaran kemeriyle zımba gibi görünüyordu. Saçını ve makyajını çok fazla sevdiğimi söyleyemeyeceğim.


    Kerry Washington mercan rengi Miu Miu elbise giymeyi tercih etmişti. Göğüs kısmı işlemeli elbisenin rengini çok beğendim ancak, göğüs detaylarını fazla buldum. Özellikle elindeki Prada clutch tercihini oldukça yanlış bulduğum Kerry' nin saçlarını da özensiz buldum.


    Ne zamandır Oscar törenlerinde görünmeyen Catherine Zeta Jones gold renkte Zuhair Murad tasarımı giymişti.  Zuhair Murad' ın bu sezonki couture koleksiyonuna bayıldığımı daha önceki yazılarımda belirtmiştim. Bana kalırsa Zuhair Murad' ın çok daha etkileyici tasarımları vardı. Aslında elbisenin barok işlemelerini sevdim ancak biraz abartılı buldum.


    Helena Bonham Carter' ın Vivienne Westwood imzalı elbisesinin tam anlamıyla onun kişiliğini yansıttığını düşünüyorum. Siyah beyaz monokram elbise Corpse Bride etkileri taşıyor. Saçı ve makyajı da tam Helena'nın tarzını yansıttığı için çok bir şey söylemeyeceğim.


    Gecede en beğendiğim kıyafetlerden birisi de Jennifer Hudson'ın Roberto Cavalli tasarımı petrol mavi elbiseydi. Bu kadar güzel elbiseyi bu şekilde kötü kombinlediği için Jennifer şık kadınlar listemde yer alamadı. Saçlarını toplasaydı ve mavi platform topukluların yerine daha kibar bir stiletto giyseydi çok daha iyi görünürdü diye düşünüyorum.


    Geceye  sarı renkte Versace elbiseyle katılan Jane Fonda' yı cesaretinden dolayı tebrik ettim. Bana kalırsa elbise çok güzel değildi ancak, kendisinin muhteşem fiziğinde oldukça iyi görünüyordu. Bu eski tip balyajlı ve kabarık saçlarından da kurtulsaydı çok daha iyi olurdu. Jane Fonda' nın kırmızı halıdaki ayakkanı tercihi Jimmy Choo oldu.


Olivia Munn' ın Marchesa elbisesinin üst kısmına ne kadar hayran kaldıysam alt kısmını da bir o kadar sevmedim. Kırmızının üzerine gold işlemeler elbiseye yeterince hareket ve asalet katmışken alt kısmını o kadar kabarık yapmanın anlamı nedir. Sade dümdüz inen bir şekilde tasarlansaydı gecenin en iyi isimlerinden biri olabilirdi. Olivia' nın saçını ve makyajını da oldukça başarılı buldum.


    Kırmızı halının bana göre bariz rüküşlerinden birisi Fan Bingbing'di. Marchesa imzalı straplez saten elbise prenses sendromunu tutulan kadınlar için yaratılmış gibiydi. Elbisenin tek sevdiğim detayı fuşya rengi olması. Elindeki Rogier Vivier clutchından ve kocaman kraliyet topuzundan bahsetmiyorum bile.


    Yine bir Kelly Osbourne ve yine bir siyah elbise. Tony Ward elbisenin siyah üzerine gri işlemelerini çok yerinde ve zarif buldum. Özellikle etek uçlarına doğru azalması ve tül olması beğenimi kazandı. Fakat üst kısmındaki bantların gereksiz fazla olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben bu elbiseyi straplez hayal ettim. Kelly' nin mor saçına olan takıntımı da bu defalık es geçiyorum:)


    Kırmızı halıda siyah beyazın uyumundan yararlanan bir diğer isim de Kelly Rowland oldu. Balık formlu asimetrik Donna Karan elbiseyi çok beğendiğimi söylemeyeceğim. Bir de merak ediyorum Kelly o kaküllerle önünü görebiliyor mu acaba?


    Renee Zellweger Oscar'a özenmiş olucak ki baştan aşağı gold Carolina Herrera imzalı bir elbise giymeyi tercih etmiş. Elbisenin tek sevdiği yanı Renee' nin güzel fiziğine sımsıkı oturmasıydı. En azından saçıyla ve makyajıyla biraz daha güçlü renkleri kullanarak elbiseyi hareketlendirebilirdi diye düşünüyorum.


    Bana göre gecenin en şık kadınlarından birisi Queen Latifah'dı. Fazla kilosu olan kadınlara adeta şıklık dersi veren Queen Latifah'ın elbisesi Badgley Mischka tasarımı. Beyaz V-yaka işlemeli elbisesini beyaz clutchla bütünleştirmesi, takıları, saçı ve makyajıyla çok iyi görünüyor.


    Yıllar sonra tekrar Oscar törenine katılan Sally Field, Valentino kırmızısını tercih eden isimlerden biri oldu. Etek uçları fırfırlı tül elbisesini yaşına oldukça yakıştırdım.


    Kırmızı halıda Elie Saab farkıyla benim beğenimi kazanan isimlerden birisi de Alicia Vikander oldu. Elie Saab'ın Couture koleksiyonundan işlemeli mavi elbiseye bayıldım. Ancak Alicia' nın daha güçlü bir makyajla bu elbiseyi yıldızlaştırması gerektiğini düşünüyorum.

                                          Kaynak: vogue.uk, fabsugar, becauseiamfabalous

    İyisiyle ve kötüsüyle 85. Oscar töreninde kırmızı halıdan geçen çarpıcı isimler ve elbiseler böyleydi.Gecenin rüküşleri ve hayal kırıklıkları da bol oldu.  Yukarıda da dediğim gibi benim ilk üçüm Jessica Chastain, Naomi Watts ve Charlize Theron. Bunun dışında şık bulduğum isimleri de satır aralarında belirttim. Peki sizin favorileriniz hangi isimler oldu?














































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top