23 Şubat 2013 Cumartesi

0

2013/14 Sonbahar/Kış Milano Moda Haftası | Gucci | Alberta Ferretti | Max Mara | Fendi | Just Cavalli | Prada

     2013/14 Sonbahar/Kış koleksiyonları modanın başkentlerinde ardı ardına sergilenmeye devam ediyor. Londra moda haftasından hemen sonra başlayan Milano moda haftasında da birbirinden iddialı dünyaca ünlü tasarımcıların koleksiyonları göz dolduruyor. Her bir tasarımcı kendi perspektifinden 2013/14 Sonbahar/Kış modasını ele almaya devam ederken, ben de iddialı koleksiyonları sizlerin huzuruna sunuyorum. 
    Frida Giannini' nin koleksiyonunu özetlediği gibi, Gucci kadını tehlikeli feminenliği ile adeta baştan çıkarıyor. Gucci kadını bu femme fatale gücünü ise, derin V-yakalardan, boğazlı üstlerden, egzotik desenli etek-ceket takımlardan, bel hattını öne çıkaran elbiselerden ve tavus kuşu temasından alıyor. Koleksiyonun geneline hakim olan renkler ise, riviera mavisi, fuşya ve açelya pembesi oldu.






     Alberta Ferreti, koleksiyonunda güçlü ve narin olmanın zıtlığından yararlanmış. Koleksiyon siyah beyazın eşsiz uyumuyla başlıyor ve tasarımlarda da bu uyum çokça kullanılıyor. Ayrıca, üste oturan küçük ceketler, işlemeler, grafik desenler, fırfırlı etekler, işlemeler, tüller ve danteller koleksiyona hakim oluyor. Modern ve genç bir koleksiyon oluşturulmuş.





     Max Mara' nın 2013/14 Sonbahar/Kış koleksiyonunun anahtar kelimesi hacimli olmak üzerine kurulmuş.  Maskülen-feminen bir şıklık ortaya koyulmuş. Katmanlı ve tedy bear kumaşlı oversize paltolar podyumda soğuk havanın etkisini hissettiriyor. Bunun dışında hardal-kahverengi ve camel-siyah çizgili etekler ve paltolar dikkat çekiyor. Koleksiyona hakim olan renkler ise, taba, kahve, siyah ve sarı oldu. 





     Fendi 2013/14 Sonbahar/Kış koleksiyonuyla "Fendi Kürktür, Kürk de Fendidir" felsefesini benimsiyor.  Karl Lagerfald' ın yaratıcı etkisini hissetmek ise, güç değil. Modeller podyumda renkli mohikan saçlarıyla 80'lerin çılgın gençlerini anımsatıyorlar. Neon çizgi ve kumaşlarla silüetler şık ve çizgisel bir hale bürünüyor. Ayakkabılar da kürk etkisinden nasibi alan fütüristik tasarımlar olarak karşımıza çıkıyorlar. 





   Just Cavalli defilesine her ne kadar orta çağın vitral desenlerini anımsatan baskılar hakim olsa da, koleksiyon şehirli ve genç kadınlara hitaben oluşturulmuş. Koleksiyona hakim olan detaylar ise, piliseli etekler, kapüşonlu oversize paltolar, flare ve dar pantolonlardı. Asya'dan etkilenerek oluşturulan koleksiyonda kırmızı, turuncu, turkuaz ve yeşil hakimdi. 





    Prada defilesinde ise göze çarpan keskin detaylar, bele oturan kıyafetler, oversize çantalar ve çok yüksek ayakkabılardı. Yün, bele oturan kotlarla kadının modern silüeti ön plana çıkarıldı. Çizgiler, renkli deriler, pöti kareler, tüller ve işlemeler koleksiyona hakim olan diğer detaylar oldu. 




     Kaynak: vogue.uk, style.com
    Milano moda haftası 2013/14 Sonbahar/Kış koleksiyonlarından seçmece defileler bunlar oldu. Milano moda haftasından yazılarım devam edecek zira , dünya devi daha birçok tasarımcı koleksiyonları sergileyecek.  Sanırım bu koleksiyonlar arasından ben en çok Alberta Ferretti' nin siyah-beyazın hakim olduğu naif tasarımlarını sevdim. Moda haftasıyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum:) 















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top