28 Mart 2013 Perşembe

0

Kemeli tepsi kebabı


 
Ve bugün Urfada çok sevilen güzel bir kebap tarifi vereyim kemeli yemekler urfada çok yapılır kemeli bulgur pilavı keme kavurması en çokda kebabı yapılır ben bugün biraz farklı yaptım mangal yerine tepside yaptım işte tarifim
malzemelerimiz
500 gr keme
300 gr yağlı kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
yapılışı
kıyma etimizi tepsimize koyalım tuzunu karabiberini katıp karıştıralım keme topraklı olduğu için önceden bir kaç yıkıyalım üzerine su koyup bir gece bekletelim pazardan keme alırken yaşlı bir amcamız bana bu şekil yap ki toprağı çıksın demişti amcamıza da bu bilgisi için teşekkürler ve kemelerimiz çok büyükse ikiye bölelim değilse bir keme bir kıymadan köfteler alıp tepsimize dizelim fırına koyup pişirelim biz urfada çarşı fırınlarında pişirtiyoruz üzerine yağ koymamıza gerek yok etimiz yeteri kadar yağlıydı yağsız et kullanırsanız yağ koyarsınız afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top