26 Nisan 2013 Cuma

0

Bir Ayran'ın hatıra defterinden



Ayran'ın hatıra defterinden alıntıdır:


Yok ama bunu hemen yazmazsam çatlarım! MİLLİ İÇKİ BENMİŞİMM BEENN!!

İnanabiliyor musun sevgili günlük? Hayır bi tarafım açık uyumadım, rüyamda falan görmedim, çok ciddiyim çok! Koskoca Başbakan açıkladı yahu daha ne olsun? Bu memleketin milli içkisi meğer benmişim!

Hey gidi hey.. rahmetli yayık ayranı dedem yaşasaydı da görseydi şu günleri. Hep derdi zaten, bizleri böyle kutulara sokmaya başladıklarında, görün bakın başımıza daha neler gelecek neler diye.. ama nereden bilsin bir gün gelecek de milli olma şerefine ereceğiz. Rahmetli biraz kötümserdi sevgili günlük, ona göre hepimizin ayarı bozulacaktı. İçimize bin tane acayip madde katacaklardı falan filan. Her neyse, şimdi bunların önemi kalmadı. Ne katarlarsa katsınlar kimin umurunda? MİLLİ İÇKİ OLDUK oğlum olee!

Şimdi o suskunluğu asaletinden gelen şaraplar düşünsün. Şimdi o ağır abiliği maç muhabbetlerinden gaz alan biralar düşünsün. Hele o rakı! Şimdi o düşünsün asıl! Milli içkiymiş! Peh! Ne demiş Sayın Başbakan? Bak yazıyorum şuraya: 'Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır.' Bu kadar! Başbakan'dan daha mı iyi bileceksin?

Bugün hayatımın en güzel günü, evet kesinlikle öyle. Bundan sonra artık her şey çok farklı olacak, şimdiden bunu görebiliyorum. Artık marketlerde sütlerin kefirlerin yanında hizaya girmeyiz bence. Özel reyon talep edelim hatta. Dur bakalım yarın bu fikrimi arkadaşlara söyleyeyim.. ama önce kutlama yapmak lazım. Millet görsün ayran kafası nasıl olurmuş! Heyt be!

Milli milli mil-lii.. ooo milliyizz!

Yalnız biraz garip bir durum var sanki? Şimdi biz ayrangiller olarak içki değiliz, içecek deniyor bize.. de, yahu boş ver gitsin! Kimin umurunda? Milli olmuşuz, içki de oluruz, feriştahı bile oluruz! Öyle bir kafa yaparız ki rakı beyazından utanır. Beyaz demişken.. artık beyaz peynir kavun leblebi falan bunlar akıllı olacak. Yanımızda yer alacak.

Miilli milli mil-lii!! Oooo o miiil-liii!

Aslında Sayın Başbakan'ın alkol konusunda söylediklerine katılıyorum ben. Yani bugüne kadar ayranların üzerinde hep bir alkollü içki baskısı vardı, biz hep onların yanında ezik kaldık, aşağılandık. Halk bizi içiyordu ama elit kesim yok şarap içelim yok rakı balık yapalım diye bir ayrıcalıklı durum yaratıyordu. Biz simitle birlikte çok çektik aslında.. İşte şimdi bu eziyet bitiyor! Güçç bizde artık! Artık bu memleketin milli içkisi biz olacağız! Alkollü içkiler, sebep oldukları acıların bedelini ödeyecekler.

Başbakan ne güzel demiş, "Öğrenciye alkol verilir mi? Oraya ders yapmaya mı geldi. Öğrenciliğinin gereğini yapmaya mı geldi? Yoksa kafayı bulmaya mı geldi? Tabi alkolü alan, kafayı bulan ondan sonra döner bıçağını alır arkadaşlarının üzerine gider. Bilgisayarı unutur" diye? Öğrenciye ayran verilir, su verilir, süt verilir, taze sıkılmış meyve suyu verilir, şalgam suları, sebze suları, hadi olmadı çok çok bi tane cola verilir, oturtulur bilgisayar başına. Siz hiç ayran içip de döner bıçağıyla arkadaşına saldıran öğrenci gördünüz mü? Hayır! Alkolü alan yapıyor o işi. Bir de trafikte bu kazaları yapanlar silme alkollü sürücüler. Diğerlerinin yaptığı şeyin adı kaza değil, takdir-i ilahi. Bu da böyle biline.

Sevgili günlük bak sen şahitsin, bugüne kadar Sayın Başbakan kimin işine karıştı? Kim ne yiyecek ne içecek nasıl giyinecek, nasıl doğuracak, hiç böyle şeylere karıştığını müdahale ettiğini duydun mu? Şimdi tabii alkol içmek başka bi şey, onu ayırmak lazım. Geç onu, geç.. alkol zararlı, o bakımdan ona içme diyebilir. Satışını yasaklar, şişelerin üzerine "zıkkım için" yazısı yazar, hakkıdır yapsın. Hem bu karışmak değil ki? Hayır yani bir de öyle her şeye karışan bi Başbakan olsa, neyse.. ama bizim Başbakan kadar insanların isteklerine, tercihlerine saygılı, herkesin fikrine önem veren bi başbakan az bulunur.

İşte biz ayranlar olarak tüm bunların değerini bileceğiz. (Şimdi bu attığım nutuktan etkilendim, aklıma şey geldi, ister misin sevgili günlük, ben de mağdur edilmiş mazlum bi ayran olarak vekilliğe adaylığımı koyayım? İtibarı iade edilmiş mağrur ayranların şanlı temsilcisi olaraakk....)

Neyse.. şimdi sırası değil bunun. Milli yemeğimiz kuru fasulye ile ortak ittifak kurmak lazım, o zaman ancak bu konuda umutlanabilirim. Kuru fasulyenin desteği çok önemli. Birlikte iyi idare ettik, o da bizim gibi halk yemeği diye eziklendi yıllarca. Hep tek parti döneminin uygulamaları bunlar hep! Halbuki şimdi esamisi okunan o kadar çok parti var ki, say say bitmiyor maşallah.

Haydi sevgili günlük ben yatıyorum artık. Bu heyecanla nasıl uyuyacam onu da bilemiyorum ya.. bakalım ne olacak. Ahh keşke diyorum keşke bizim milli içki olmamız gibi Sayın Başbakan'ımız da Milli Başkan olsa. Ne yakışır ama değil mi? Milli içkisi ayran olan memleketin milli başkanı!

Çok şahane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top