27 Mayıs 2013 Pazartesi

0

Diyarbakır usulu köfteli lebeniye çorbası



 MALZEMELERİ
Köftesi için
  • 250 GR YAĞSIZ KIYMA ET
  • 1 YEMEK KAŞIĞI UN
Çorba malzemesi
  • 1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ NOHUT
  • 1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 KASE YOĞURT
Üzeri için
  • 1 BÜYÜK KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ VEYA TEREYAĞI
Köfteli Lebeniye Çorbası Yapılışı
  • BİR KABIN İÇİNE KIYMAYI 1 YUMURTAYI ve 1 KAŞIK UNU KARIŞTIRIP UFAK KÖFTELER YAPALIM.
  • TENCEREYE 5 SU BARDAĞI SU KOYALIM PİRİNCİMİZİ İLAVE EDİP PİŞİRELİM.
  • PİŞEN PİRİNCİMİZİN ÜSTÜNE NOHUTU KÖFTELERİ EKLEYELİM.
  • KÖFTELER PİŞTİĞİ ZAMAN YOĞURDUMUZA YUMURTA SARISI KOYUP ÇIRPALIMVE ÇORBAMIZA İLAVE EDELİM.
  • KURU SOĞANI YAĞDA KIZARTALIM 1 YEMEK KAŞIĞI NANE EKLEYELİMÇORBAMIZIN ÜZERİNE DÖKELİM VE SERVİS YAPALIM .
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top