30 Temmuz 2013 Salı

0

Vişneli Tavuk göksü



Bugün size güzel ve lezzetli bir tarifim var ve hemen yazıyorum işte tarifim sevgili okuyucu
malzemelerimiz
tavuk göksü için
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 adet damla sakızı
tepsinin dibine dökmek için
1 su bardağı hindistan cevizi
vişneli kısmı için
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı dolu nişasta
1 paket vişne tozu
yapılışı
tavuk göksümüzün malzemelerini tenceremize koyup iyice karıştıralım ateşe koyalım kıvamını bulana kadar karıştırarak pişirelim borcam tepsimizin altına hindistan cevizimizi serpelim tavuk göksümüzü üzerine dökelim soğumaya bırakalım vişneli kısmını tenceremize koyalım karıştırıp ateşe koyalım kıvamını bulana kadar pişirelim soğumuş olan tavuk göksümüzün üzerine dökelim vişneli kısmıda soğuduktan sonra çorba kaşığıyla üstten alta doğru tatlımızdan alarak bardaklarımıza şekilli koyalım buzdolabımızda 4 saat kadar bekletip servis yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top