28 Ağustos 2013 Çarşamba

0

Bağışıklık sistemini güçlendirmek... {Meditasyon}



Bir kaç dakika boş kaldığınızda ve özellikle gece uykuya dalmadan önce son şey, ve sabah yataktan kalkmadan önce ilk şey olarak, bede­ninizi bilinçle "doldurun." Gözlerinizi kapa­yın.

Sırt üstü uzanın. Önce dikkatinizi bedeni­nizin değişik bölümlerinde, ellerinizde, ayak­larınızda, kollarınızda, bacaklarınızda, karnı­nızda, göğsünüzde, başınızda vs. odaklayın. Yaşam enerjisini bu bölümlerin içinde müm­kün olduğunca yoğun bir biçimde hissedin.
Her bölüm üzerinde en az on-beş saniye kadar odaklanın. Sonra dikkatinizi bedeninizde, ayaklardan başa, baştan ayaklara birkaç kez bir dalga gibi dolaştırın. Bunun sadece bir dakikanızı alması gerekir

Bundan sonra, içsel bedeninizi bir bü­tün olarak, tek bir enerji alanı olarak hissedin. Birkaç dakika kadar bu hissi sürdürün. Bu zaman esnasında yoğun bir biçimde mevcut olun, bedeninizin her hücresinde mev­cut olun.

Eğer zihin ara sıra dikkatinizi bedenden çekmeyi başarır ve siz kendinizi bir düşüncede kaybederseniz al­dırmayın. Bunun olduğunu fark eder etmez, dikkatinizi yine içsel bedene yöneltin.Eğer zihninizi belli bir amaçla kullanmamız gerekiyor­sa, onu içsel bedeninizle birlikte kullanın.

HER NE ZAMAN BİR YANITA, BİR ÇÖZÜME, YA DA YARATICI BİR FİKRE İHTİYAÇ DUYARSANIZ, dikkatinizi içsel enerji alanınızda odaklayarak bir süre için düşünmeyi bırakın. Sessizliğin farkında olun.
Yeniden düşünmeye başladığınızda, bu taze ve yaratıcı bir düşünme olacaktır. Herhangi bir düşünce faaliyeti içindeyken, birkaç daki­kada bir düşünme ile içsel dinleme, içsel ses­sizlik arasında gidip gelmeyi bir alışkanlık ha­line getirin.


Her nefes alıp verişte karnı­nızın hafifçe genişleyip büzüldüğünü hisse­din.
Eğer gözünüzde canlandırmayı kolay bulu­yorsanız, gözlerinizi kapayın, ışıkla kuşatıldı­ğınızı ya da ışıldayan bir maddeye, bir bilinç denizine gömüldüğünüzü görün. Sonra bu ışı­ğı nefes alırken içinize çekin.
Bu ışıldayan maddenin bedeninizi doldurduğunu ve onu da ışıldar hale getirdiğini hissedin. Sonra yavaş yavaş bu his üzerinde daha çok odaklanın.

Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top