3 Eylül 2013 Salı

0

3 derin nefes!



Derin bir nefes almak hepimizin bildiği kesin bir rahatlama yöntemidir. Bu rahatlama yöntemi kritik anlarda aklımıza gelmediği için kullanamayız. Oysaki, derin nefes almayı kızgın, öfkeli, kıskanç, her türlü duygusal tesir altında ve her sorun karşısında kullanabiliriz.

Konuşmacılar derin nefes almadan kaçak nefes alışlarla konuştuklarında bir süre sonra kan kimyalarında karbondioksit birikimi oluşur. Asitik bir kan ph’sine sahip olduklarından bedende sertleşme, yüksek tansiyon, baş ağrısı, halsizlik ve keyifsizlik hali ortaya çıkar. Konuşma aralarında alacakları 3 derin nefesle yeterli oksijen kanda biriken karbondioksit seviyesinin birkaç saniyede dengelenmesini ve oluşan bütün negatif sonuçların normale gelmesini sağlayabilir.

Nefes nefese kalacak kadar bir hareketlilik içinde olduğunuzda; merdiven çıkarken veya hızlı yürürken, farkına varmadan hızlandırdığınız ve kapasitesini düşürdüğünüz nefes alışverişlerinizin arasına 3 derin nefes kattığınızda nefesinizin düzeldiğini göreceksiniz.

Herhangi bir rahatsızlık sonucu artan safra miktarı midenizin bulanmasına sebebiyet verdiğinde, yol veya deniz tutması sonucunda mideniz bulandığında 3 derin nefes almak mide bulantınızın geçmesini sağlayabilir. Çok korktuğunuzda 3 derin nefes kendinize getirir.

Heyecanlanıp kontrolsüz hareketler sergilediğinizde ve kendinize hakim olamadığınızda 3 derin nefes almak bütün heyecanı alarak tam anlamı ile dengeli davranmanızı sağlar.

Kafanızın karıştığı, hiçbir şeyi düşünemez ve anlayamaz duruma geldiğinde 3 derin nefes alarak beyin kimyanızın dengelendiğini, beyninizin oksijenlenerek görevini en iyi şekilde yapacak duruma geldiğini görebilirsiniz.

İstem dışı alışkanlıklarınızı, kekemelik sorunu yaşadığınızı veya konuşmada tutulduğunuzu fark ettiğinizde 3 derin nefes almak durumunuzu hemen düzeltecektir.

3 derin nefes an farkındalığı yaşamanızı, burada ve şimdi de kalmanızı, bozulan motivasyon ve dikkatinizi arttırmanızı, daha sonra pişman olacağınız seçimler yapmamanızı ve negatif karma yüklenmemenizi sağlar.

3 derin nefes ciğerlerin tamamının kullanılarak yavaşça ve uzunca verildiği nefesler olmalıdır. 3 derin nefes gerektiğinde yaşam kurtarıcıdır. Daha önce zor anlarda kullanmak için programlanmadığı için birisi sizi ikaz etmeden  3 derin nefes almak aklınıza gelmez. Gerektiğinde kullanmak üzere 3 derin nefes alıp vermeyi bir çalışma disiplini haline getirebilirsiniz. Çok önemli anlar dışında da zaman zaman 3 derin nefes almayı alışkanlık haline getirerek genel durumunuzu her zaman en üst potansiyellerde kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Mustafa Kartal

Nefes Farkındalığı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top