15 Eylül 2013 Pazar

0

Antep Usulu Kazan Kebabı




Sevgili okuyucu bugün size güzel Gaziantep ten kazan kebabı tarifini vereceğim kazan kebabı urfa da Diyarbakır da yapılıyor fakat tadı aynı olsa bile şekil değişikliği oluyor ve nasıl mı oluyor işte tarifim
malzemelerimiz
10 adet patlıcan
6 adet domates
iç harcı için
350 gr yağlı kıyma
1 ufak kuru soğan
1 adet domates
2 adet acı biber
1 tatlı kaşığı isot veya pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
üzeri için
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
yapılışı
iç harcımızın domatesini biberini kuru soğanı ufak doğrayalım kıymayı salçayı isotu karabiberi tuzunu koyup karıştıralım patlıcanlarımızı önce 1 tarafını yarıya kadar bıçakla keselim diğer tarafını da tam tersi olarak keselim yarıya kadar patlıcanımızı ayırmadan keseceğiz kestiğimiz yerlerini iç harcımızla dolduralım tenceremize dizelim üzerine domateslerimizi de doldurup dizelim 1 kasede suyumuzu ve salçamızı karıştırıp üzerine dökelim ateşe koyalım kaynamaya başlayınca ateşini kısıp 1 saat pişirelim yemeğimiz hazır afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top