30 Eylül 2013 Pazartesi

0

DEKORASYON ÖNERİLERİ

Aşağıda güzel dekorasyon önerileri var! Göz atmanızı öneririm.




l Birbirine yakın tonları bir arada kullandıysanız, bunların yanına bir adet çok sevdiğiniz ve uyumlu olacak renk seçin. Bu rengi perdelerde, aksesuarlarda veya çalışma odanızın sandalyesinde değerlendirin.
l Flüoresan ışık çok sevimsizdir. Oysa güneşin sıcaklığı bize ne yapmamız gerektiğini işaret ediyor. Renk sıcaklığı 5 bin 600 Kelvin veya yakın derecelerde ışık kaynakları alın.
l Tepeden aydınlatma yapmayın. Aydınlatma elemanının içindeki ampulü  görülmeyecek şekilde ayarlayın.
l Çok koyu renkleri bir arada bulundurmayın. Boğucu etki yaratır.
l Renk kullanmaktan çekinmeyin. Ancak dengeyi de kaçırmayın. Abartmayın.
l Koltuk ve halınızın desenli olmasından kaçının.
l Birbirinden farklı yüksekliklerde eşyalarınızı bir duvara dizmeyin. Hepsinin yerini onların değerini ortaya çıkaracak şekilde planlayın.
l Renk, desen ve tasarım gücü olarak birbiriyle yarışan eşyaları yan yana getirmemeye çalışın.
l Dikkat çekmesini istediğiniz eşyalarınızı, ‘tonsürton’ renkler arasında ekstra bir renk seçerek vurgulayın. Mesela kahverengi tonlar arasında kırmızı bir vazo kullanabilirsiniz.
l Bitkilerinizi dekorasyon uğruna iç bölgelere almayın. Onlar her zaman ışığa yakın olmak ister.
l Bitki ve akvaryum seçimlerinizde su ve ağaç elementine nerede ihtiyacınız olduğuna dikkatle karar verin.
l Girişinizin aydınlık olmasına gayret edin. Ve mümkünse, girişinizde bir karşılama koltuğu edinin.
l Tüm eşyalarınızı kullanın ve enerjilerini paylaşın.
l Odanızda elektronik eşyalarla uyumayın. Yatak odasında televizyon seyretmek istiyorsanız, en azından gece yatarken fişini çekin.
l Bebek odalarında elektronik eşya bulundurmayın.
l Kırmızı uzun vadede yorucu bir renktir. Kırmızı başka renklerle kullanıldığında gerçek gücünü gösterir.

YÜKLERİNİZDEN KURTULUN

1 – Her zaman saklayacak bir şeyleriniz olacaktır. Onları bazen kendinizden bile uzak tutmak, ara sıra ulaşmak isteyebilirsiniz. Öyle ise raf ve kapaklı dolap sistemleri ile bol ışıklı bir alanı buna tahsis edebilirsiniz.
2 – Vücudunuzun tam olarak içine giremediği, merdiven altı gibi bölgeleri eşyalarınızı saklamak için kullanmayın. Her ulaşılamayan yer, tıkanmış enerjilere ve hijyen dışı oluşumlara davetiye çıkarır.
3 – Boyunuzun yetişmediği yerlere eşya kaldırmayın. Oralara hiçbir zaman uzanmak istemeyeceksiniz. Üşengeçliğiniz, orada bulunan eşyaların bağlı olduğu konularda gecikmeler yaşamanıza neden olacaktır.
4 – Oda ya da sadece dolap olsun, içinin aydınlık olmasına özen gösterin.
5 – Göz hizanızdan ve kol boyu uzanma mesafenizden yüksekte olan tüm saklama şartları sizi, orada sakladıklarınıza uzak tutar. Sadece kış ve yazlık ayrımı için bunu değerlendirin. Onun dışında, ne ‘tık tık’ odasında, ne de günlük raf sistemlerinizde bunu uygularken, yüksekleri kullanmayın.
6 – Odalardaki kolon aralarını, duvar ile aynı desende kapaklar ile geçerek gizli dolap yaptırabilir. Dolapları gözden uzak tutabilirsiniz.
7 – Evlere girişler genellikle istenen boşluğu bize sağlayamayacak ebatlardadır. Bu nedenle zaten az ve hatta çoğu zaman karanlık olan bu bölgeleri evin az kullanılan eşyalarını saklamak için yapılmış dolaplara boğmayın.
8 – Uzun zamandır kullanmadığınız ve ısrarla saklamaya çalıştığınız, hiçbir mevsim, hiçbir ay gündelik hayata geçiş yapamayan eşyalarınıza acımayın. Siz onlara veda edin, yenileri gelsin ve kullanın.
9 – Saklama odaları, akrabalardan kalma eşyalar ile doludur. Akrabaların, büyüklerin eşyaları, sizin değildir. Kendinize ait dünyanın eşyalarını eşya edinin. Sakladıklarınız bile..
10 – Özellikle mutsuz sahnelere ait eşyalarınızı mutlaka verin. Mutluluğu davet edin.
11 – Tık tık odalarını turuncu ve mavilerden seçerseniz, kutularınızın rengi bu renklerden birinin en açık tonu olsun.
12 – Eğer ille de beyaz diyorsanız, kutuların renklerini, sakladıkları şeye göre seçin.
13 – Kırmızı veya koyu yeşili bu tip bir odada kullanmayın. Aydınlatmanın içeride en iyi aydınlık düzeyi yaratması için açık tonları tercih edin.
14 – Odanın tam tepesinden, merkezden aydınlatma yapmayın. Raflara ve başka noktalara da aydınlatma kaynağı koyun. Keskin gölgenin oluşmasına engel olurken, tüm rafları rahat görebilir hale gelirsiniz. Dolapların dışına taşan eşyalarınız oluşmaya başlarsa, hemen temizliğe başlayın.

NELER YAPMALIYIZ?

Mutfağınızın ışık almasına izin verin. Eğer bir apartman boşluğuna bakıyorsa, suni de olsa bir aydınlatma kaynağı yaratmalısınız. O zaman apartman boşluğuna bakan camınıza bir resim uygulaması yaptırabilirsiniz. Aydınlatma ve perde desteği ile keyifli bir görüntü yaratabilirsiniz.

Çok aydınlık mutfaklar, yiyeceklerin kolay bozulmasına neden olacak aşırı güneş ile temas da demektir. Bu anlamda yine perdeler size yardımcı olacaktır. Işığı kıran camları da kullanabilirsiniz. 

Mutfağınızda ışık kaynağı yaratacağınız yerler az ise, varolan ışık kaynaklarının, lambalarınızın arkasına ayna uygulamasıyla ışığını gücünü iki katına çıkarabilirsiniz. 

Ocakta yemek yaparken sırtınız eğer kapıya dönük ise bunu Feng Shui pek sevmiyor. Bedensel Chi enerjinizin yüksek olması için her yere hakim ve güvenlik hissiyle donanmış olmalısınız. Feng Shui bunu önemsiyor. Keyif derecenizi düşüren her şey yemeğinize yansır.

Mutfakta her zaman taze sebze ve meyve veya tohum bulundurun. Ben taze tohumları masa üzerinde bulundurmayı çok seviyorum. Enerjileri çok güzeldir; taze enerjidir. Güzel kokulu yaprakların arasında onları mutfak masanızın veya tezgahınızın üzerinde bulundurabilirsiniz. Mutfakta güzel meyve resimleri bulundurmanız mümkün. 


Mutfakta veya evin herhangi bir yerinde bol karbonhidratlı yiyeceklere ait resimleri bulundurmayın. Bazen iştah açan resimlere kapılıp onları evimizin baş köşelerinde tutuyoruz. Çok defa kilo sorunları olup da evinin her yeri yiyecek resimleri ile donanmış evler gördüm. Oysa ki kendinize tazeliği, doğanın bize verdiği meyve, çiçek gibi hatırlatmalısınız. 

Renk seçimlerinde mutfakta kırmızı rengi kullanırken çok dikkat etmelisiniz. Kırmızı ve turuncu iştah açıcı renklerdir. Tabaklarınız ve servislerinizin kırmızı olması içindeki yiyeceğe sizi daha fazla çeker. Kırmızıyı, size faydalı olacak yiyecekleri barındıracağınız kaplarda kullanın. Lila, mavi, çok açık portakal rengi ve krem kullanın. Kahverengiyi dolaplarda açık tonları ile uygulayın. Koyu renkler mekanı boğar. 

Ferah bir mekan yaratmaya çalışın. Eşya ve aksesuarlara boğulmayın.

Tezgah için aydınlatma çok önemlidir. Tepe aydınlatması keskin gölge sağlar ve kendi gölgeniz tezgah üzerine düşer. Bu yüzden her zaman üst dolapların altına yaptıracağınız bir aydınlatma kullanmalısınız. Bunu da sensorlu yaptırabilirsiniz. Aynı aydınlatmayı, mutfağın ana aydınlatmasını açtığınız yerden de ayrıca yönetebilmelisiniz. 

Havalandırma çok önemli. Mutfağınız direkt güneş alıyorsa en iyisi 2 katmanlı perdedir. Güneşin durumuna göre, birini stor olarak kullanabilirsiniz. 

Hijyenin çok önemli olduğu bir mekan olduğu için silinebilir yüzeyleri tercih edin.

Mutfakta kullanılan dolaplarda, el giremeyecek ama yine de açık kalmış alanlar hijyen açısından tuzaktır. Temizlenemeyen hiçbir bölgeye tasarımlarınızda izin vermeyin.

14.Mutfakta Feng Shui uygulamalarında çoğu zaman ayna kullanıyoruz. Eğer mutfağınız çok küçük ise, büyük bir ayna kullanmak ve mutfağınızı geniş göstermek işinize çok yarayacaktır. 

Eviye, buzdolabı ve ocak ilişkisinde, onları kullanırken çizdiğiniz yolun bir üçgen olmasına gayret edin. Bir tezgahta hepsinin sıralı olması pek tercih edilmeyen bir uygulamadır. 

Koku, mutfakta önemlidir. Her zaman tertemiz bir koku için seramik aksesuarların içinde kokulu yapraklar bulundurabilirsiniz. Aydınlatmalarınıza kokulu ve aynı zamanda görsel olarak tasarıma katılabilecek objeler asabilirsiniz. 

Buzdolabı üzerindeki magnet'lerinizi günün sözlerini sergilemek için kullanabilirsiniz. Her gün yeni bir söz yazın. Her gününüzü neşeli ve değerli kılacak şeyleri buzdolabınızın üzerinde paylaşın.

Sadece hafta sonu kahvaltıları için değil, her gün olmak üzere eğer mutfakta kahvaltı ediyorsanız evinizi paylaştığınız sevdikleriniz ile bir arada olduğunuz alanın enerjisi çok önemlidir. Keyif veren sıcak renkleri hayatınıza katın. Mutfakta kahverengiler, siyah, gri gibi renklerdense, mavi, lila, turuncu, yeşil gibi renkleri kullanın. Beyaz, çok özel bir renktir. Yanındaki diğer rengi onore eder, değerini artırır. Dolayısıyla kullanacağınız beyazın da miktarına ve ne kadar çok alanda kullandığınıza dikkat edin. Mutfağınız tamamen beyaz olsa bile, Feng Shui'nin pusula yönlerine göre verilen renkleri beyazın yanına katabilirsiniz.

Funda Pekutsal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top