20 Eylül 2013 Cuma

0

Elmalı Kurabiye

ELMALI KURABİYE
 MALZEMELERİ
 1 PAKET MARGARİN
 YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
 YARIM PAKET KABARTMA TOZU
 1 SU BARDAĞI YOĞURT
 ALDIĞI KADAR UN
 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
 İÇ HARCI İÇİN
4 TANE ELMA
 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
 2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
 1 ÇAY BARDAĞI KÜÇÜK DOĞRANMIŞ CEVİZ
 ÜZERİNE SERPMEK İÇİN
 1 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
 YAPILIŞI
 ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİNİ YOĞURMA KABINA KOYUYORUZ PUDRA ŞEKERİNİ İLAVE ...EDİP YUMUŞATIYORUZ HAMURUN MALZEMELERİNİ KATIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİYORUZ İÇ HARCINI ELMAYI BIÇAKLA UFAK DİLİMLİYORUZ ÜZERİNE TOZ ŞEKERİNİ KOYUYORUZ BİRAZ PİŞİRİYORUZ TARÇINI TOZ ŞEKERİNİ İLAVE EDİYORUZ ŞEKER ERİYENEKADAR PİŞİRİP SOĞUTUYORUZ HAMURUMUZU TEZGAHIN ÜZERİNDE AÇIYORUZ KESİCİ ALETİYLE KESİYORUZ ALETİMİZ YOKSA BIÇAKLA KESİYORUZ İÇ HARCIMIZI KOYUP RULO SARIYORUZ VEYA İSTEDİĞİMİZŞEKLİ VERİYORUZ 170 DERECE ÖNCEDEN ISTILMIŞ FIRINIMIZDA ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİYORUZ KURABİYELER SOĞUDUKTAN SONRA TEPSİDEN ALIYORUZ SERVİS KABIMIZA KOYUP PUDRA ŞEKERİ SERPİYORUZ AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top