13 Eylül 2013 Cuma

0

Gök Tarhana Çorbası

Sevgili okuyucu çok sevdiğim değerli insan sevgili arkadaşım Nermin Barda bu güzel tarhana tarifini bana hediye etti bende bu güzel tarifini sizlerle paylaşıyorum sevgili arkadaşım Nerminin ellerine sağlık işte tarifi
GÖK TARHANA ÇORBASI: ÖNCE KURU BÖRÜLCEDEN 1 ÇAY BARDAĞI PİŞİRİN VE SUYUNU SÜZÜN.TARHANADAN 5-6 YEMEK KAŞIĞI ALIP SUYLA ISLATIN.TENCEREYE EKLEYİN.4-5 SU BARDAĞI SUYU ÜSTÜNE BOŞALTIN VE BÖRÜLCELERİNİ İLAVE EDİN.KAYNAYA DEK KARIŞTIRIN.KAYNAMA BAŞLADIMI OCAĞIN ALTINI İYİCE KISIN.15-20 DAKİKA PİŞRİP SERVİS YAPIN.Sevgili arkadaşım Nerminin bu güzel tarifini ve sayfasını ziyaret etmeniz için likni veriyorum çok güzel tarifleri var
https://www.facebook.com/pages/Bereketli-Mutfak/197775086993906

TARHANAIN TARİFİ MALZEMELER; 1 KİLO KESE YOĞURDU(SÜZME YOĞURT YARIM KİLO TEREYAĞI 1,-2 KİLO ETLİ KIRMIZI BİBER 1,5-2 KİLO KURU SOĞAN 1,5-2 KİLO DOMATES 1 BAĞ TARHANA OTU AYDIN'DA BUĞDAYIN İRİ ÇEKİLMİŞİNE GÖCE DERİZ.GÖCE 3 KİLO VE YARIM KİLO UN YADA İRMİK TUZ YAPILIŞI;BÜYÜK BİR TENCEREYE ÖNCE SOĞANI İRİCE DOĞRAYIN.ÜSTÜNE İRİ KESİLMİŞ KIRMIZI BİBERİ VE ONUN ÜSTÜNE DOMATESLERİ VE EN ÜSTÜNEDE TARHANA OTUNU KOYUN.HEPSİNİ PİŞİRİN.BİR GECE BEKLETİN.ERTESİ GÜNDE ÜSTÜNDEN OTU ALIP SÜZGÜDEN YADA ROBOTTAN GEÇİRİN.GENİŞ BİR HAMUR YOĞURMA KABINA BU KAYNATTIĞINIZ MALZEMELERİ,YOĞURDU,TEREYAĞINI,TUZUNU VE GÖCE UNUNU YADA İRMİĞİ VE BİRRAZ UNU EKLEYİP YOĞURUN.DİLERSENİZ BÖYLECE 1 GÜN BEKLETİN.YADA HEMEN UNLANMIŞ TEPSİLERE KAŞIK KAŞIK DÖKÜN.SÜREKLİ ALT ÜST YAPARAK KURUTUN.KURUMAYA BAŞLAYINCA İKİ ELİNİZLE OVALAYIN VE TAMAMEN KURUYUNCA ROBOTTAN GEÇİRİN.BEN DEĞİRMENDE ÖĞÜTTÜRDÜM.SONRA TEKRAR BÜYÜK BİR SİNİDE 2 GÜN BEKLETİP CAM KAVANOZA YADA TEMİZ BİR BEZ KESEDE SAKLAYIN. AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top