3 Eylül 2013 Salı

0

Halka Tatlısı



Bismillahirrahmanirrahim
sevgili okuyucu bu tarifi hep yapmak istiyordum ha bugün ha yarın derken kısmet bugün müş işte tarifim
malzemelerimiz
hamuru için
3 su bardağı un
1 buçuk su bardağı kaynara yakın sıcak su
1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
20 gr yaş maya
yarım çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
kızartmak için
3 su bardağı sıvıyağ
şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
5 damla limon
yapılışı
unumuzu kabımıza koyalım suyumuzu kaynamaya yakın edelim içine mayamızı koyup eritelim unumuzun üzerine dökelim karbonatımızı ve sıvıyağımızı ekleyip hamurumuzu yoğuralım 1 saat mayalanmaya bırakalım yağımızı kızdıralım hamurumuzdan kaşıkla alıp sıkma torbasına dolduralım kızgın yağımızın içine daire çizer gibi sıkalım ateşini kısalım yakmadan iyice kızartalım 2 tarafını pişirelim önceden kaynattığımız ılık şerbetimizin içine batırıp hemen başka tabağa alalım tümünü bu şekil yapalım bu ölçüyle gördüğünüz tatlı çıkıyor afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top