3 Eylül 2013 Salı

0

İşte cilt bakımı için inanılmaz iksirler


Cilt yatıştırıcı Oğulotu (melisa)-Aynısafa çiçeği banyosu

3 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış Oğulotu (melisa) ve 3 yemek kaşığı dolusu ince kıyılmış Aynısafa çiçeğini ,1 litre kaynar su ile haşlayın, üstünü kapatarak 15 dakika demlendirdikten sonra süzün ve banyo suyunuza ekleyin. Banyonun ardından sıcak su ile duş alın.

Kuru ve olgun ciltler için Bal-süt-tuz banyosu

Kuru ve olgun ciltler için banyo küvetini doldururken 100 gr deniz tuzu serpiştirin. Bu sırada 1 litre sıcak sütün içinde 250 gr çiçek balı eritin ve banyo suyunuza ilave edin.

Banyo suyunu iyice karıştırın. Banyonun ardından sıcak duş alın ve hafifçe kurulanın.

Kırışıklıklar için Süt-bal banyosu

Kırışıklar için 2 bardak ılık süt ile 2 yemek kaşığı dolusu balı iyice eritin, 1 tatlı kaşığı badem yağını ilave edin ve kapalı bir kavanozda iyice çalkaladıktan sonra banyo suyunuza ekleyin ve banyo suyuna karıştırın.

Banyonun ardından sıcak duş alın ve hafifçe kurulanın.

Kuru deri için Yağ-süt banyosu

Kuru ciltler için1 bardak ılık süt ve bir yemek kaşığı zeytinyağını, kapalı bir kavanozda iyice çalkaladıktan sonra banyo suyunuza ekleyin.

Banyonun ardından sıcak duş alın ve hafifçe kurulanın.Yağ banyosu, kuru deri için 50 ml bademyağını ya da zeytinyağını sıcak banyo suyunuza eklenir ve iyice karıştırın.

Banyo yaptıktan sonra, cildinizin üzerinde kalan suyu elinizle sıyrın ve kalan hafif yağ filmini masaj yaparak cildinize yedirin.

Kuru ve duyarlı ciltler için Yağsız süt banyosu

Yağı alınmış 2 litre sütü banyo suyuna ilave ederek, suyu iyice karıştırın. Banyodan sonra ılık bir duş alın ve hafifçe kurulanın.

Eğer cildinize banyodan önce 2 yemek kaşığı dolusu zeytinyağını yedirerek sürülürse, süt banyosu kuru deri için çok daha etkili olur.

Banyo suyuna ilave edilen 1 bardak aynısafa çayı da cildinizi ayrıca yatıştırır.

Yağlı ciltler için Elma sirkesi banyosu

Yağlı ciltler için ¼ litre elma sirkesini banyo suyuna ilave edin. Banyodan sonra duş almayın, sirkeli su derinizin üzerinde kurumalıdır. Ardından, yağlı olmayan bir nemlendirici vücut losyonu uygulayın.

Banyo suyunuza ekleyeceğiniz 8 damla lavanta yağı, antiseptik etkiyi arttırır ve ruhsal bakımdan dengeleyici ve yatıştırıcı etki yapar.

Ebegümeci banyosu sivilceli ciltler için

İltihaplı, sivilceli ciltler için 50 gr kurutulmuş ya da 100 gr taze ebegümeci çiçeği ve yaprağı ince ince kıyılarak, 2 litre kaynar su ile haşlanır, soğuyana kadar demlendirilir, süzülerek banyo suyuna ilave edilir.

Kan dolaşımını hızlandırmak için banyodan sonra vücut orta sertlikte bir fırçayla fırçalanır.

Yağlı ciltler için bitki banyosu

Cildiniz yağlı ise;150 gr mayıs papatyası ya da civanperçemi, eğer cildiniz sivilceli ise 150 gr kuru nane ya da atkuyruğu kullanın.

Bitkileri 1 litre kaynar su ile haşlayın ve soğuyana kadar demlendirdikten sonra süzün ve banyo suyunuza ekleyin.

Çamur Banyosu ile derinlemesine cilt temizliği

Vücuda sürülen çamur, yaklaşık 45 dakika bekletilir. Kuruyan çamur, deriyi gerer ve gözenekleri temizler. Bazı dillerde “moor” yani iyileştirici toprak olarak da adlandırılan çamur banyolarının çeşitli vitamin ve doğal antibiyotik içerenleri de bulunuyor.

Parafin Banyosu ile Portakal kabuğu görünümüne son

Cildi canlandıran E vitamini içerikli parafin banyosu, kan dolaşımını hızlandırır, cildin gözeneklerini açar ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlar.

Böylece vücut, su kaybederek değil, parçalanmış selülit ve yağ olarak toksinleri dışarı atar. Parafin banyosu için mutlaka bir uzmana danışmanız tavsiye edilir.

Buhar Banyosu hem vücudu hem de ruhu canlandırır

Buhar banyosu yapmak için, kaynar suyu açarak yaklaşık 10 dakika süre ile akıtın. Bu sırada mümkün ise küvetin etrafındaki perdeyi veya kapıyı sıkıca kapatın.

Suyu da kapattıktan sonra, buhar ile dolan banyonun içine girin ve buharın cildinizi rahatlatmasına izin verin.

Bal Banyosu Kuru ciltler için ideal

Plastik su şişesine bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı koyduktan sonra çalkalayarak karıştırın. Bu köpükle vücudunuzu ovduktan sonra ılık su ile durulayın.
Süt banyosu; cildinizi derinlemesine temizlenmesini sağlar, epidermis tabakasının hassasiyetine zarar vermediğinden cildinizi kurutmaz.
Tuz; ciltden ölü derinin atılması için yardım eder.
Bal; canlandırıcı etkisi ile haftada bir kere kullanıldığı zaman cildinize ferahlık verir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top