10 Eylül 2013 Salı

0

Köfteli Nohutlu Pilav


                                    
Bismillahirrahmanirrahim
biraz önce hastaneden geldim değerli okuyucu 15 günden fazladır rahatsızım yinede size güzel bir pilav tarifi yazmak istedim işte tarifim
malzemelerimiz
pilav için
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 adet kesme şeker
6 damla limon
yeteri kadar tuz
köfte için
3 çorba kaşığı dolusu yağsız kıyma et
1 çay kaşığı karabiberi
yeteri kadar tuz
1 tatlı kaşığı galeta unu
kızartmak için
1 çay bardağı sıvıyağ
üzerine dökmek için
1 çay bardağı nohut
yapılışı
pirincimizin üzerine tuz atıp sıcak su koyalım 30 veya 45 dakika bekletelim beklettiğimiz pirincimizi yıkıyalım tenceremize koyalım yağımızı şekerimizi ve limon suyumuzu koyup kavuralım üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu koyalım 2 dakika kadar harlı ateşte kaynatıp ateşini kısalım suyunu çekene kadar pişirelim pilavımız demlenirken kıymamızı karabiberini galeta ununu ve tuzunu koyup karıştıralım istediğimiz büyüklükte kıyma alıp elimizle yuvarlayıp kızgın yağımızda kızartalım nohutlarımızı ayrı bir tencerede su koyup haşlayalım pilavımızı servis kabımıza koyalım üzerine haşlanmış nohutları ve köftelerimizi istediğimiz şekilde süsleyelim yemeğimiz hazır afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top